Проглашење победника такмичења на Википедији на тему грађевина света

Такмичење у писању чланака на тему грађевина света је током новембра Википедији донело 133 написана и допуњена чланка. Победу је однела Љиљана Сундаћ, док су друго и треће место заузели Жана Гњатовић и Милена Миленковић. Посебне награде у виду књига додељене су корисницима Boja02 и Intermedichbo. 

Викимедија Србије је овог новембра приредила такмичење на Википедији на српском језику у оквиру ког су уредници и уреднице имали прилику да пишу о грађевинама на свету. Такмичење је трајало од 1. до 30. новембра 2020, а учесници су осим о величанственим здањима, могли да пишу и о мостовима, споменицима, тврђавама и свим објектима који су саставни део историје и културе. 

Жири су чинили искусни уредници Миљан Симоновић, Александра Поповић и Александар Живковић, који су додељивали оцене од 0 до 5, након чега би се њихове просечне оцене множиле са бројем унетих бајтова.

На такмичењу је написано и допуњено 133 чланка кроз које је унето 2.362.135 бајтова. Корисница Љиљана Сундаћ је са унетим 1.102.341 бајтом однела победу и тако освојила ваучер од 20.000 РСД за куповину технике. На другом месту се нашла корисница Жана Гњатовић, због чега је награђена ваучером од 10.000 РСД за куповину технике, док је трећенаграђена Милена Миленковић освојила ваучер од 5.000 РСД за куповину технике. Осим прве три награде, Викимедија Србије додељује две посебне награде у виду ваучера од 2.000 РСД за куповину књига корисницима Boja02 и Intermedichbo.

Поред такмичара, посебан допринос такмичењу дали су и уредници који нису учествовали у надметању, али су написали 11 чланака. Свим учесницима такмичења, као и члановима жирија, биће додељена споменица.

Честитамо победницима и захваљујемо се свим такмичарима на учешћу. Позивамо вас да и даље доприносите Википедији и будете део важних уређивачких пројеката.


Ауторка: Ивана Маџаревић, Викимедија Србије

Напомена о ауторским правима: Houses of parliament barnstar with layers.jpg, аутор Stevie Benton, под cc by-3.0, са Викимедијине мултимедијалне оставе.

Слични чланци

Позивамо вас да учествујете у уређивачком маратону поводом Међународног дана особа са инвалидитетом
Прослава 18 година рада Викимедије Србије
Будите и ви део #SheSaid кампање!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *