Уређивачки маратон у сусрет Дану библиотекара

Викимедија Србије у сарадњи са Универзитетском библиотеком „Светозар Марковић” организује онлајн уређивачки маратон с циљем израде нових и допуне постојећих чланака на теме блиске библиотекарству. Ширењем знања о овим темама указујемо на кључну улогу библиотека у очувању културе, размени знања и међусобном разумевању народа.

На седници Друштва библиотекара Народне Републике Србије у Аранђеловцу 15. и 16. јуна 1972. године библиотекари доносе одлуку да се 14. децембар сваке године обележава као Дан библиотекара Србије. На тај дан се додељују награде које је установило Друштво:

Награда Стојан Новаковић
Награда Запис
Награда Најбољи библиотекар

За учешће у маратону потребно је уписати се на списак учесника на страници догађаја на Википедији. Учесници уређивачког маратона у сусрет Дану библиотекара биће награђени споменицом.

Особе које немају искуства у уређивању Википедије, а које желе да се придруже маратону, могу прочитати упутство о уређивању Википедију помоћу визуелног уређивача или видео-туторијале за уређивање Википедије помоћу уређивача изворног кода. За сва додатна питања можете послати имејл на gorana.gomirac@vikimedija.org.

Надамо се да ћете се придружити овој акцији у што већем броју и тиме поделити своје знање с целим светом.

Ауторка: Горана Гомирац, Викимедија Србије

Напомена о ауторским правима:

Narodna biblioteka Srbije…jpg аутора A.Milenković под CC Share Alike 3.0 лиценцом на Викимедијиној остави.

Слични чланци

Викимедија Србије прославила 16 година рада
Завршена је акција Културно наслеђе на Википодацима
Викимедија Србије организује тренинг Управљање стресом и превенција сагоревања

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *