Уређивачки маратон – Позоришна сцена на Википедији

Викимедија Србије организује онлајн уређивачки маратон у писању нових и допуњавању постојећих чланака на Википедији о позориштима, позоришним представама, опереама, мјузиклима, глумцима, фестивалима, наградама. Маратон ће трајати од 04. до 07. децембра.

Услед глобалне пандемије вируса корона, позоришта су имала знатно отежан рад, па је овим путем Викимедија Србије имала за циљ подсећање на важност позоришне сцене у очувању културе, размени знања и међусобном разумевању народа.

За учешће у маратону потребно је уписати се на листу учесника у оквиру странице догађаја на Википедији. Особе које немају искуства у уређивању Википедије, а које желе да се придруже нашој акцији, могу користити упутство о уређивању Википедију помоћу визуелног уређивача или видео туторијале за уређивање Википедије у коду, а за сва додатна питања можете послати мејл на gorana.gomirac@vikimedija.org.

Викимедија Србије позива све заинтересоване, који располажу информацијама и знањима из ових области, да се придруже акцији у што већем броју.

Ауторка: Горана Гомирац, Викимедија Србије

Напомена о ауторским правима:

Pikova dama, Opera SNP, 2010-2012, Jelena Končar, foto M. Polzović.jpg, аутора Miomir Polzović под СС Attribution-Share Alike 3.0 лиценцом са Викимедијине оставе.

Слични чланци

Викимедија Србије прославила 16 година рада
Завршена је акција Културно наслеђе на Википодацима
Викимедија Србије организује тренинг Управљање стресом и превенција сагоревања

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *