Уређивачки маратон – Међународни дан особа са инвалидитетом

У сусрет Међународном дану особа са инвалидитетом, Викимедија Србије организује онлајн уређивачки маратон у писању нових и допуњавању постојећих чланака на Википедији на српском језику на теме из области права, баријера, живота, личности и организација које се баве особама са инвалидитетом. Маратон ће трајати од 1. до 3. децембра.

Преко милијарду људи, или приближно 15 одсто светске популације, живи са неким обликом инвалидитета. Овим догађајем Викимедија Србије жели да допринесе повећању видљивости особа са инвалидитетом и баријера са којима се суочавају.

За учешће у маратону потребно је уписати се на листу учесника у оквиру стране догађаја. Особе које немају искуства у уређивању Википедије, а које желе да се придруже маратону, могу користити упутство о уређивању Википедију помоћу визуелног уређивача или видео туторијале за уређивање Википедије у коду, а за сва додатна питања можете послати мејл на kancelarija@vikimedija.org.

Викимедија Србије позива све заинтересоване, који располажу информацијама и знањима из области инвалидности, да се придруже акцији у што већем броју.


Аутор: Бојан Цветановић, Викимедија Србије

Напомена о ауторским правима: Disability symbols 16.png, Викимедијина остава. Аутор NPS графика састављена од стране корисника Wcommons, јавно власништво.

Слични чланци

Викимедија Србије прославила 16 година рада
Завршена је акција Културно наслеђе на Википодацима
Викимедија Србије организује тренинг Управљање стресом и превенција сагоревања

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *