Проглашење победника тимског такмичењу на Википедији

Прво тимско такмичење на Википедији на тему географије било је прво такмичење овог типа. Одржано је у септембру, а током њега је написано 79 чланака на Википедији на српском језику. Плави тим који чине корисници Николина Шепић и Александар Сеферовић, однео је победу, а чланови тима добили су ваучере у износу од по 5000 РСД за куповину књига. 

Википедија је највећи колаборативни пројекат на ком свакодневно раде људи из различитих градова, различите старосне доби, из различитих сфера и успевају да ову разноликост искористе у добре сврхе и допринесу увећању слободног знања. Због тога је ово надметање имало за циљ да охрабри здрав такмичарски дух, слави рад једне целине и омогући умрежавање уредника са већ стеченим вештинама уређивања и новајлија који праве своје прве кораке на Википедији.

На такмичењу су учествовала два тима који су сваке недеље добијали различиту тему у оквиру већ дефинисане области – географије. Осим тога, тимови су имали два задатке за која су освајали бонус поене или додатни дан такмичења. У првом задатку су једни другима задавали теме за писање и допуну чланака, док су се у другом такмичили ко ће поставити више референци. 

Жири су чинили искусни уредници Ванилица, Марина Симић и НиколаБ који су додељивали оцене од 0 до 5, након чега би се њихове просечне оцене множиле са бројем унетих бајтова. 

На такмичењу је написано 79 чланака кроз које је унето 2.402.222 бајта, а чланци Мири (Малезија) и Агвас де Сао Педро, који су написани у оквиру такмичења, добили су статус добрих чланака. Овакви резултати говоре о фокусу учесника на квалитет у односу на квантитет. Тимови су се поштено надметали, али је коначну победу однео Плави тим. Николина Шепић и Александар Сеферовић, учесници победничког тима, награђени су ваучерима за куповину књига у износу од по 5000 РСД и победничком споменицом. Честитамо победничком тиму, а захваљујемо се Црвеном тиму који је био вредан противник и чији су чланови (Љиљана Сундаћ, Милена Миленоковић и Бојан Цвјетковић) добили ваучере за куповину књига у износу од по 2000 РСД и споменицу за учешће. 


Ауторка: Ивана Маџаревић, Викимедија Србије
Напомена о ауторским правима: Handshake icon GREEN-BLUE.svg, аутора Perhelion, у јавном домену, са Викимедијине мултимедијалне оставе.

Слични чланци

Акција писања чланака о Пожаревцу
Проглашени победници такмичења „Крила”
Уређивачки маратон о менталном здрављу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *