Акција писања чланака о нобеловцима на Википедији на српском

Од 15. октобра до 5. новембра очекује нас акција писања чланака о нобеловцима на Википедији на српском језику. Нобелова награда се сматра најпрестижнијом наградом из области књижевности, медицине, физике, хемије, мира и економије. Због тога ће се учесници акције фокусирати на креирање биографије личности које су оствариле важна достигнућа у овим областима и тако оставиле неизбрисив траг у човечанству.

Нобелова награда је интернационална награда, коју годишње додељују шведске и норвешке институције, као знак признања за академска, културна, и/или научна достигнућа. По жељи шведског научника и проналазача Алфреда Нобела, ова награда је установљена 1895. године. Први пут је додељена 1901. године и то из области хемије, књижевности, мира, физике, психологије и медицине. У периоду између 1915. и 2015. године, Нобелова награда из области економских наука је додељена 573 пута, а добило је 900 људи и организација. 

Главни циљ акције је да се увећа садржај о личностима којима је додељена Нобелова награда. Трајање акције је од 15. октобра до 5. новембра 2020. године. Свако може у било ком тренутку пре почетка или током трајања акције да јој се придружи уношењем свог потписа на овој страници. Корисници који учествују у акцији добиће споменицу након завршетка акције. Евиденцију написаних чланака можете пратити овде, а предлоге чланака за писање овде

Правила акције:

  • Учесници акције могу бити сви регистровани корисници.
  • Написан чланак се бодује 1 бодом.
  • Споменица за учеснике се додељује по завршетку акције.
  • Дозвољено је превођење чланака са других Википедија.
  • Чланци прекопирани са хрватске, бошњачке или српскохрватске Википедије биће оцењени највише са 0,5 бодова.
  • Након завршеног чланка на страницу за разговор истог потребно је ставити шаблон {{Акција писања чланака о нобеловцима}}.

Ако имате питања или недоумице везане за акцију обратите се организатору акције (SimplyFreddie) или покрените дискусију на страници за разговор акције.


Извори: Страна акције на Википедији

Напомена о ауторским правима: Nobel Prize.png, преузета са Википедије на српском. Дизајн медаље је јавно власнишво у САД, јер је објављено пре 1923. 

Слични чланци

Викимедија Србије слави 16 година рада
Шта се крије у Народној библиотеци Пирот?
Викимедија Србије организује тренинг комуникацијe

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *