Акција писања чланака о нобеловцима на Википедији на српском

Од 15. октобра до 5. новембра очекује нас акција писања чланака о нобеловцима на Википедији на српском језику. Нобелова награда се сматра најпрестижнијом наградом из области књижевности, медицине, физике, хемије, мира и економије. Због тога ће се учесници акције фокусирати на креирање биографије личности које су оствариле важна достигнућа у овим областима и тако оставиле неизбрисив траг у човечанству.

Нобелова награда је интернационална награда, коју годишње додељују шведске и норвешке институције, као знак признања за академска, културна, и/или научна достигнућа. По жељи шведског научника и проналазача Алфреда Нобела, ова награда је установљена 1895. године. Први пут је додељена 1901. године и то из области хемије, књижевности, мира, физике, психологије и медицине. У периоду између 1915. и 2015. године, Нобелова награда из области економских наука је додељена 573 пута, а добило је 900 људи и организација. 

Главни циљ акције је да се увећа садржај о личностима којима је додељена Нобелова награда. Трајање акције је од 15. октобра до 5. новембра 2020. године. Свако може у било ком тренутку пре почетка или током трајања акције да јој се придружи уношењем свог потписа на овој страници. Корисници који учествују у акцији добиће споменицу након завршетка акције. Евиденцију написаних чланака можете пратити овде, а предлоге чланака за писање овде

Правила акције:

  • Учесници акције могу бити сви регистровани корисници.
  • Написан чланак се бодује 1 бодом.
  • Споменица за учеснике се додељује по завршетку акције.
  • Дозвољено је превођење чланака са других Википедија.
  • Чланци прекопирани са хрватске, бошњачке или српскохрватске Википедије биће оцењени највише са 0,5 бодова.
  • Након завршеног чланка на страницу за разговор истог потребно је ставити шаблон {{Акција писања чланака о нобеловцима}}.

Ако имате питања или недоумице везане за акцију обратите се организатору акције (SimplyFreddie) или покрените дискусију на страници за разговор акције.


Извори: Страна акције на Википедији

Напомена о ауторским правима: Nobel Prize.png, преузета са Википедије на српском. Дизајн медаље је јавно власнишво у САД, јер је објављено пре 1923. 

Слични чланци

Да ли сте спремни за ГЛАМурозни октобар?
Завршен је уређивачки маратон Вики воли прајд
Придружите се уређивачком маратону Вики воли прајд!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *