Пријави се за Онлајн Еду Вики камп 2020!

Викимедија Србије вас позива на Онлајн Еду Вики камп који ће се одржати путем платформе ZOOM 24, 25. и 31. октобра 2020. године. Камп окупља добровољце који имају жељу да активно доприносе развоју образовног програма Викимедије Србије. Током програма учесници ће имати прилику да сазнају на који начин Википедија може бити коришћена као наставно средство. Радећи заједно, у тимском духу, унапређиваће вештине које ће им помоћи да унапреде своју комуникацију, начин писања, преговарања и сл., а које могу искористи приликом остваривања сарадње са професорима на факултету или у другим образовним институцијама.

Википедија, највећи колаборативни пројекат на свету, спроводи се на око 300 језика. Будући да смо сви окупљени око исте идеје слободни приступ знању и образовању, заједнички спроводимо Викимедијине пројекте са истим ентузијазмом.

Викимедија Србије већ 15 година развија Образовни програм са циљем да се студенти и ученици упознају са Википедијом и другим Вики пројектима слободног знања и активно раде на њиховом обогађивању. Остали циљеви су: техничка обука студената за коришћење Википедије, ширење информација о слободном знању и представљање Википедије у академским круговима. Поред образовних пројеката, Викимедија Србије реализовала је два интернационална кампа са Викимедијанцима и Википедијанцима из Мађарске и из Бугарске.

Онлајн Еду Вики камп је први догађај такве врсте, с обзиром на то да је Викимедија Србије претходне четири године организовала кампове широм Србије. Подстакнути новонасталом здравственом ситуацијом и бринући о здрављу учесника наших пројеката, одлучили смо да ове године искористимо нове технологије и да камп буде одржан у онлајн окружењу. Програм онлајн Еду Вики кампа биће разноврстан и обухватиће упознавање са идејом слободног знања, применом Википедије у настави, Вики амбасадорима, уређивањем Википедије и писањем пројеката.

Сви заинтересовани се могу пријавити попуњавањем овог формулара до 30. септембра 2020. године. Учешће је бесплатно за све учеснике. Са онима који буду одабрани, биће организован онлајн интервју. Сви учесници су у обавези да током интервјуа и кампа имају уређај са камером и микрофоном како бисмо обезбедили активно учешће свих учесника. За сва питања нам се можеш обратити мејлом на nebojsa.ratkovic@vikimedija.org или телефоном на 060/7454771.

Време: 24, 25. и 31. октобра 2020. године

Место организовања: онлајн

У оквиру кампа добићете:

  • Вештину писања чланака на Википедији уз индивидуалну подршку ментора
  • Знање о томе како инкорпорирати Википедију у образовање
  • Прилику за ангажовањем на занимљивим и креативним пројектима Викимедије Србије
  • Искуство у тимском писању пројеката, од којих ће најбољи бити награђени
  • Остваривање контакта са младим тимом Вики амбасадора и прилику да будете део тог тима
  • Могућност да упознају и да се друже са вршњацима који имају слична интересовања
  • Сертификат о учешћу

Ко може да се пријави?

Догађаји Викимедије Србије су отворени за све добровољце, али будући да је камп посвећен учесницима који намеревају да се укључе у тим образовног програма, предност ће имати ученици завршне године средњих школа и студенти. Од учесника се очекује активно учешће.

Политика пријатељског простора

Догађаји Викимедије Србије организују се у духу добре комуникације, сарадње и креативности. У том смислу се претпоставља добра намера свих учесника којом се ствара пријатељски простор. Сви учесници кампа дужни су да поштују Политику пријатељског простора Викимедије Србије.

Аутори: Ивана Маџаревић, Небојша Ратковић, Викимедија Србије


Напомена о ауторским правима: Edu Viki kamp logo.png, под cc by-sa-4.0, аутора Милана Спасића са Викимедијине мултимедијалне оставе.

Слични чланци

Завршен је уређивачки маратон Вики воли прајд!
Придружите се Такмичењу о избору песама!
Завршена акција ГЛАМурозни Википодаци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *