Завршена још једна акција сређивања семинарских радова на Википедији 

Друга акција сређивања семинарских радова на Википедији на српском је трајала од 1. до 15. октобра 2020. године. Акција је започета у циљу побољшања садржаја на овој језичкој варијанти Википедије. То је подразумевало чишћење семинарских радова који су написани лошим стилом, смањење броја непроверених и несређених радова написаних у оквиру Образовног програма Викимедије Србије.

У акцији је укупно учествовало 6 уредника, а сређена су 42 чланка. Највећи допринос је дала уредница Николина Шепић. За њом следи уредник Acaalexaca. 

“Сматрам да је акција сређивања семинарских радова од изузетног значаја, јер представља тимску сарадњу између уредника и студената који су писали чланке о темама које су им блиске и којe су добровољно изабрали. Изненадило ме је да су неки чланци, написани пре шест година у оквиру пројекта семинарских радова, сређени тек ове године. Првобитна жеља ми је била само да подржим акцију и њеног иницијатора, с обзиром да сам и сама почела да уређујем Википедију као учесник Образовног програма, а касније ми се највише допало што сам сређивањем сазнала многе информације које нисам знала, а занимале су ме.” Николина Шепић, победница акције.

“Након првог организовања исте акције у априлу 2020. године и након искуства које смо тада стекли, схватили смо да су активност овог типа неопходне и корисне јер помоћу њих Википедију чинимо бољом. Иако је повод организовања акција сређивање радова које су писали ученици и студенти, а који нису задовољили одређене критеријуме, паралелно са акцијама овог типа радимо на повећању свести код учесника на пројекту да њихови радови на Википедији морају да буду у потпуности у складу са њеним правилима”, рекао је Небојша Ратковић, менаџер образовном програма Викимедије Србије, и додао да је у духу колаборативног рада и сарадње, на којима се темеље сви Вики пројекти, потребно да заједнички помогнемо новим уредницима Википедије да науче како се она исправно уређује.


Аутор: Небојша Ратковић

Слични чланци

Пред нам је још једно ЦЕЕ пролеће
Завршен је Викигеп уређивачки маратон
Резултати конкурса за доделу микрогрантова 2023.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *