Акција писања чланака о Кини на Википедији

Акција писања чланака о Кини је акција покренута у оквиру кинеско-српског програма културне размене. Заједнички пројекат Викимедије Србије и корисничке групе Викимедијанаца Кине има за циљ јачање партнерства између две заједнице и писање квалитетних чланака о историји, географији, цивилизацији, култури, личностима и другим сродним темама. Први пројекат поменутог партнерства почиње 1. фебруара и трајаће до 1. марта 2021.

Учесници ће на Википедији на српском писати и побољшавати чланке о свему што се односи на Кину, док ће уредници Википедије на кинеском доприносити чланцима који су повезани са Србијом. Тематика је разноврсна и укључује културу, природу, друштво, спорт, политику, транспорт, историју, науку, образовање и знамените жене. 

Циљеви су поред повећање бесплатног садржаја о разним темама, сарадња између заједница и међусобно умрежавање. Организатори су припремили листу потребних и предложених чланака за писање или допуну, а прописана су и адекватна правила. Сви детаљи доступни су на страни акције на Википедији.

Правила:

  • Учесници акције могу бити сви регистровани корисници.
  • Чланци који улазе у евиденцију морају бити у вези са Кином.
  • Споменица за учеснике се додељује по завршетку акције, свакоме ко напише 5 или више чланака.
  • Акција траје од 1. фебруара до 1. марта 2021. године, а чланци у евиденцији рачунаће се само ако су направљени или проширени током трајања акције.
  • Дозвољено је превођење чланака са других Википедија.
  • Након завршеног чланка на страницу за разговор истог потребно је ставити шаблон {{Акција на тему Кине}}.

Догађај ће се одржати онлајн и трајаће читав месец. Позивамо вас да се придружите овом пројекту и напишете нове чланке или побољшате постојеће. 


Ауторка: Ивана Маџаревић, Викимедија Србије

Напомена о ауторском праву: Love China Flag.png, креирана од стране аутора Cheetahze и SKopp, прерађена од стране аутора Denelson83 и Zscout37, са Викимедијине мултимедијалне оставе.

Слични чланци

Избеглице, култура и знање: уређујемо заједно!
Завршен је пети по реду маратон о људским правима и животној средини
Отворене пријаве за Еду Вики камп 2024!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *