Акција писања чланака о храни на Википедији

Викимедија Србије покреће акцију писања чланака о храни која ће трајати од 8. до 21. марта.  Главни циљ је повећања садржаја о различитим специјалитетима, било да се ради о зачинима, додацима храни или традиционалној кухињи. Сви заинтересовани регистровани корисници могу учествовати, а пријаве су отворене све време трајања акције.

Храна је одувек била инспиративна тема, јер кроз разнолике облике може приказати културе из најразличитијих делова света. Од њене основне сврхе, преко декорација, па све до припреме специјалитета за различите традиционалне обичаје и ритуале, храна је неисцрпни извор идеја. Будући да је Википедија један од највећих извора знања, важно је да се у оквиру ње нађу чланци који омогућавају упознавање са начинима спремања хране у целом свету.

Учесници имају слободу избора теме, па тако могу писати и/или допунити чланке о српској кухињи, али и о иностраним специјалитетима. Акција траје од 8. до 21. марта и свако се може прикључити у било ком тренутку пре почетка или током трајања акције. Сви корисници који учествују у акцији и напишу бар 5 чланака, добиће споменицу након завршетка акције. Евиденцију написаних чланака можете пратити овде, а предлоге чланака за писање овде.

Правила:

  • Учесници акције могу бити сви регистровани корисници.
  • Чланци који улазе у евиденцију морају бити у вези са храном.
  • Споменица за учеснике се додељује по завршетку акције, свакоме ко напише 5 или више чланака.
  • Акција траје од 8. до 21. марта 2021. године, а чланци у евиденцији рачунаће се само ако су направљени или проширени током трајања акције.
  • Дозвољено је превођење чланака са других Википедија.
  • Након завршеног чланка на страницу за разговор истог потребно је ставити шаблон {{Акција на тему хране}}.

Позивамо вас да се придружите акцији и напишете нове чланке или побољшате постојеће. Ако имате питања или недоумице везане за акцију обратите се организатору акције (IvanaMadzarevic) или покрените дискусију на страници за разговор акције.


Ауторка: Ивана Маџаревић, Викимедија Србије

Напомена о ауторским правима: Good Food Display – NCI Visuals Online.jpg, у јавном домену, са Викимедијине мултимедијалне оставе. 

Слични чланци

Избеглице, култура и знање: уређујемо заједно!
Завршен је пети по реду маратон о људским правима и животној средини
Отворене пријаве за Еду Вики камп 2024!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *