Такмичење у писању чланака на тему златних филмова

Група уредника Википедије и Викимедија Србије овог септембра организују такмичење посвећено награђиваним филмовима. Такмичари ће на Википедији моћи да пишу о филмовима из разних жанрова од 10. септембра до 20. октобра, а победници добијају ваучере за куповину технике у износима од 20, 10 и 5 хиљада динара.

Фокус такмичења јесте на недостајућим дугометражним филмовима награђиваним са највећим светским, регионалним и националним наградама, као што су Златни медвед, Златна палма, Златни лав, Цезар, награда Оскар и друге.

Кроз ово такмичење желимо да пренесемо дух разговора и рада на тему кинематографије. Уредници Википедије, као и они који до сада нису уређивали Википедију, могу да обогате нашу интернет енциклопедију новим чланцима и допунама. Сви детаљи такмичења налазе се на страни догађаја на Википедији, а питања или захтеве за помоћ можете поставити на страни за разговор.

Чланови жирија прегледаће све чланке и бодовати сваки понаособ бодовима од 0 до 5 а затим ће оцену помножити са бројем бајтова новог или допуњеног чланка. Молимо све такмичаре да пре почетка такмичења пажљиво прочитају правила и смернице. Прва три корисника са највише бодова добиће ваучере за куповину технике у износима од 20, 10 и 5 хиљада динара. 


Ауторка: Садко, уредник Википедије, Ивана Маџаревић, Викимедија Србије

Илустрација: Горана Гомирац, Викимедија Србије

Слични чланци

Отворена регистрација за конференцију Викилајв 2024
Четврта акција писања биографија на Википедији на српском језику
Резултати конкурса за доделу микрогрантова 2024.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *