Такмичење на Википедији поводом Светског првенства у фудбалу

У сусрет Светском првенству у фудбалу, Викимедија Србије организује локално такмичење на Википедији у писању и допуњавању чланака на тему фудбала. Такмичење ће се одржати од 5. новембра до 5. децембра, а сви заинтересовани се позивају да исто подрже и тако освоје вредне награде.

Кроз ову акцију желимо да пренесемо спортски дух који се негује и у заједници уредника и уредница Википедије, да обогатимо садржај о  фудбалерима, судијама, такмичењима, стадионима, клубовима и бројним другим темама. Уредници Википедије, као и они који до сада нису уређивали Википедију, могу да обогате нашу интернет енциклопедију новим чланцима и допунама. Сви детаљи такмичења налазе се на страни догађаја на Википедији, а питања или захтеве за помоћ можете поставити на страни за разговор.

Чланови жирија прегледаће све чланке и бодовати сваки понаособ бодовима од 0 до 5, а затим ће оцену помножити са бројем бајтова новог или допуњеног чланка. Молимо све такмичаре да пре почетка такмичења пажљиво прочитају правила и смернице. Прва три корисника са највише бодова добиће ваучере за куповину технике у износима од 20, 10 и 5 хиљада динара, а доделићемо и два ваучера у износима од по 2000 динара за куповину књига.


Ауторка: Ивана Маџаревић, Викимедија Србије

Напомена о ауторским правима: Илустрација Горане Гомирац, Викимедија Србије

Слични чланци

Отворена регистрација за конференцију Викилајв 2024
Четврта акција писања биографија на Википедији на српском језику
Резултати конкурса за доделу микрогрантова 2024.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *