Проглашени победници такмичења на тему награђиваних филмова

Такмичење на Википедији у писању чланака на тему награђиваних филмова ове године донело нам је 206 чланака о бројним филмовима, а организовано је у сарадњи уредника Википедије Садка и Викимедије Србије. Током такмичења, унето је преко преко 4,5 милиона бајтова на Википедију на српском језику. Прво место освојио је корисник Boja02, друго место заузела је EmilialTČA, док ће трећу награду добити уредница Асена.

Фокус такмичења јесте на недостајућим дугометражним филмовима награђиваним на највећим свјетским, регионалним и националним наградама, као што су Златни медвед, Златна палма, Златни лав, Цезар, награда Оскар и друге.

Такмичење је на Википедији на српском реализовано од 1. октобра до 10. новембра. Током овог периода 11 уредника и уредница учествовали су у надметању, док је 5 подржало пројекат писањем чланака који нису оцењивани. Учесници су написали 180 нових и допунили 21 страну на Википедији. Укупно је унето 4.591.679 бајтова.

Корисник Boja02 је са унета 2.815.180 бајтова однео победу и тако освојио ваучер од 20.000 РСД за куповину технике. На другом месту се нашла корисница EmilialTČA, због чега је награђена ваучером од 10.000 РСД за куповину технике, док је трећенаграђена Асена освојила ваучер од 5.000 РСД за куповину технике. 

У писању и допуњавању чланака могли су да учествују сви регистровани корисници Википедије. За такмичење су се пријављивали на страни на Википедији, док су чланке уносили у евиденцију. Након истека такмичења, чланови жирија су додељивали оцене од 0 до 5, које су се множиле са бројем унетих бајтова. Жири су чинили искусни уредници Википедије: Sadko, Mickey Mystique и Tira11.

Честитамо победницима и захваљујемо се свим такмичарима на учешћу, као и члановима жирија који су оцењивале чланке! За наредна такмичења пратите страну на Википедији.


Ауторка: Ивана Маџаревић, Викимедија Србије, Садко, уредник Википедије на српском

Напомена о ауторском праву: Илустрација Горане Гомирац, Викимедија Србије

Слични чланци

Пети уређивачки маратон поводом Светског дана Рома 2024: Заједно креирамо знање о идентитету, историји, култури и правима Рома
Отворена регистрација за конференцију Викилајв 2024
Четврта акција писања биографија на Википедији на српском језику

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *