Проглашени победници такмичења поводом Светског првенства у фудбалу

Такмичење на Википедији у писању чланака поводом Светског првенства у фудбалу донело нам је 76 чланака о фудбалерима, стадионима, светским првенствима, али и разним књигама посвећеним овој теми. Током такмичења унето је преко два милиона бајтова на Википедију на српском језику. Прво место освојио је корисник Sadko, друго место заузео је Јован 99, док ће трећу награду добити Boja02.

Кроз ову акцију желели смо да пренесемо спортски дух који се негује у заједници уредника и уредница Википедије, да увећамо садржај о фудбалу и тако обогатимо ову онлајн енциклопедију.

Такмичење је на Википедији на српском реализовано од 5. новембра до 5. децембра. Током овог периода петоро такмичара учествовало је у надметању, док је четворо подржало пројекат писањем чланака који нису оцењивани. Учесници су написали 66 нових и допунили 10 страна на Википедији. Укупно је унето 2.226.825 бајтова.

Корисник Sadko је са унетим 878.341 бајтом однео победу и тако освојио ваучер од 20.000 РСД за куповину технике. На другом месту се нашао корисник Јован 99, због чега је награђен ваучером од 10.000 РСД за куповину технике, док је трећенаграђени  Boja02 освојио ваучер од 5.000 РСД за куповину технике. Жири је прогласио и добитнике два ваучера за куповину књига у износу од по 2.000 РСД: Јован 99 и Sadko.

У писању и допуњавању чланака могли су да учествују сви регистровани корисници Википедије. За такмичење су се пријављивали на страни на Википедији, док су чланке уносили у евиденцију. Након истека такмичења, чланови жирија су додељивали оцене од 0 до 5, које су се множиле са бројем унетих бајтова. Жири су чинили искусни уредници Википедије: Vilena66, AxeAdam20 и MareBG.

Честитамо победницима и захваљујемо се свим такмичарима на учешћу, као и члановима жирија који су оцењивале чланке! За наредна такмичења пратите страну на Википедији.


Ауторка: Ивана Маџаревић, Викимедија Србије

Напомена о ауторском праву: Илустрација Горане Гомирац, Викимедија Србије

Слични чланци

Пети уређивачки маратон поводом Светског дана Рома 2024: Заједно креирамо знање о идентитету, историји, култури и правима Рома
Отворена регистрација за конференцију Викилајв 2024
Четврта акција писања биографија на Википедији на српском језику

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *