Придружите се Такмичењу о избору песама!

Поводом отвореног конкурса за Песму за Евровизију ’24, којим ће се одлучити представник Србије на Песми Евровизије 2024, Викимедија Србије покреће локално такмичење на Википедији у писању и допуњавању чланака на тему избора песама. Такмичење ће се одржати од 11. септембра до 10. октобра. 

Кроз ову акцију желимо да пренесемо дух заједништва кроз музику, те да обогатимо садржај о певачима, музичким сценама држава, такмичењима, аренама, халама и бројним другим темама. Позивамо уреднике и уреднице да обогате Википедију на српском језику новим чланцима о овим темама. Поред тога, охрабрујемо и допуњавање и сређивање већ постојећих чланака. 

За учешће на такмичењу потребно је пријавити се на страни догађаја на Википедији, а тамо можете наћи и све детаље о такмичењу. Питања или захтеве за помоћ можете поставити на страни за разговор.

Чланови жирија прегледаће све чланке и бодовати сваки бодовима од 0 до 5, а затим ће оцену помножити са бројем бајтова новог или допуњеног чланка. Молимо све такмичаре да пре почетка такмичења пажљиво прочитају правила и смернице. Прва три уредника са највише бодова добиће ваучере за куповину технике у износима од 20, 10 и 5 хиљада динара, а доделићемо и два ваучера у износима од по 2000 динара за куповину књига.

Ауторка: Невена Рудинац,  Викимедија Србије

Илустрација: Горане Гомирац, Викимедија Србије

Напомена о ауторским правима: ESC 2021 Rotterdam – Greenfloor and podium.jpg, аутор Sietske, cc by sa-4.0, са Викимедијине мултимедијалне оставе

Слични чланци

Пети уређивачки маратон поводом Светског дана Рома 2024: Заједно креирамо знање о идентитету, историји, култури и правима Рома
Отворена регистрација за конференцију Викилајв 2024
Четврта акција писања биографија на Википедији на српском језику

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *