Отворена регистрација за конференцију Викилајв 2023

Овогодишња конференција уредника и уредница Википедије одржаће се 1. и 2. априла, у Српско-корејском информатичко приступном (СКИП) центру, у Београду. Седми Викилајв по реду, биће у знаку 20 година Википедије на српском језику. Сви заинтересовани уредници и уреднице Википедије, волонтери Викимедије, сарадници и партнери, позвани су да се региструју за догађај и тако увеличају ово окупљање. Регистрација је отворена до 25. марта, 23:59.

Викилајв је локална конференција Википедијанаца и Викимедијанаца из Србије током које се обрађују разне теме у вези са слободним знањем, Викимедијиним пројектима, као и актуелним кампањама и иницијативама које за циљ имају већу доступност слободног садржаја на интернету и већу укљученост волонтера у Викимедијин покрет. Конференција такође има за циљ окупљање, умрежавање и размену знања међу уредницима највеће онлајн енциклопедије на Балкану. 

Викилајв 2023 биће организован у знаку јубилеја који ове године слави Википедија на српском језику – 20 пуних година пројекта, развијања техничких алата, али и правила и структура како би квалитет садржаја био осигуран. Програмски одбор биће усмерен на креирање интерактивног програма у оквиру ког ће учесници моћи да поделе своје искуство, али и стекну вештине које могу применити у каснијем раду. Осим локалних предавача, програм ће бити обогаћен предавањима из региона, а у вези са различитим моделима пројеката који се реализују у оквиру Викимедијиних заједница. Сва предавања биће ускоро објављена у програму на страни догађаја на Википедији

Сви заинтересовани се могу регистровати до 25. марта, 23:59, путем једноставног упитника.

И ове године имамо подршку Српско-корејског информатичко приступног центра, у оквиру Министарства државне управе и локалне самоуправе, потпуно опремљеног простора у ком ће се конференција одржати. 


Ауторка: Ивана Маџаревић, Викимедија Србије

Илустрација: Горана Гомирац, Викимедија Србије

Слични чланци

Отворена регистрација за конференцију Викилајв 2024
Четврта акција писања биографија на Википедији на српском језику
Резултати конкурса за доделу микрогрантова 2024.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *