Такмичење у писању чланака на тему златних филмова

Група уредника Википедије и Викимедија Србије овог септембра организују такмичење посвећено награђиваним филмовима. Такмичари ће на Википедији моћи да пишу о филмовима из разних жанрова од 10. септембра до 20. октобра, а победници добијају ваучере за куповину технике у износима од 20, 10 и 5 хиљада динара.

Фокус такмичења јесте на недостајућим дугометражним филмовима награђиваним са највећим светским, регионалним и националним наградама, као што су Златни медвед, Златна палма, Златни лав, Цезар, награда Оскар и друге.

Кроз ово такмичење желимо да пренесемо дух разговора и рада на тему кинематографије. Уредници Википедије, као и они који до сада нису уређивали Википедију, могу да обогате нашу интернет енциклопедију новим чланцима и допунама. Сви детаљи такмичења налазе се на страни догађаја на Википедији, а питања или захтеве за помоћ можете поставити на страни за разговор.

Чланови жирија прегледаће све чланке и бодовати сваки понаособ бодовима од 0 до 5 а затим ће оцену помножити са бројем бајтова новог или допуњеног чланка. Молимо све такмичаре да пре почетка такмичења пажљиво прочитају правила и смернице. Прва три корисника са највише бодова добиће ваучере за куповину технике у износима од 20, 10 и 5 хиљада динара. 


Ауторка: Садко, уредник Википедије, Ивана Маџаревић, Викимедија Србије

Илустрација: Горана Гомирац, Викимедија Србије

Слични чланци

Резултати конкурса за доделу микрогрантова 2024.
Придружите се јубиларном петом уређивачком маратону поводом Светског дана Рома
Одржан уређивачки маратон у оквиру Викигеп кампање

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *