Отворен је позив за доделу стипендија за Викилајв 2024

Викимедија Србије отвара позив за учешће на осмој Викилајв конференцији која ће се одржати 18. и 19. маја 2024, у Српско-корејском информатичко приступном центру (СКИП), у Београду. Уколико сте заинтересовани да будете део конференције као учесник, предавач и/или волонтер, позивамо вас да се пријавите до 15. априла и уђете у избор за добијање стипендије која покрива трошкове пута, смештаја и хране. 

Викилајв је локална конференција Википедијанаца и Викимедијанаца из Србије током које се обрађују разне теме у вези са слободним знањем, Викимедијиним пројектима, као и актуелним кампањама и иницијативама које за циљ имају већу доступност слободног садржаја на интеренту и већу укљученост волонтера у Викимедијин покрет. И ове године имамо подршку СКИП центра, у оквиру Министарства државне управе и локалне самоуправе, потпуно опремљеног простора у ком ће се конференција одржати. 

Програм осме локалне конференције уредника и уредница Википедије обухватиће спектар тема које се тичу актуелних дешавања на пројекту, али и будућих корака и стратешких праваца који се имплементирају у Викимедијином покрету. Осим локалних предавача, биће укључени и гости из региона, који ће са учесницима поделити њихове успешне пројектне моделе. 

За сада су отворене пријаве за стипендисте, предаваче, учеснике из региона и волонтере. Програм конференције и формулар за регистрацију ће бити накнадно објављени.

Попуњавањем једноставног упитника, можете се пријавити за учешће на конференцији као:

  • стипендисти (са могућношћу пријаве теме за конференцију) – уколико не живите у Београду, где ће се конференција одржати, а желите да вам смештај, храна и трошкови превоза буду обезбеђени. Стипендисти су у могућности да предложе тему која може бити део програма.
  • предавачи (са могућношћу покривања потребних трошкова) – уколико желите да предложите тему коју можете представити у оквиру програма. Предавачима могу бити покривени потребни трошкови.
  • учесници из региона (са могућношћу пријаве теме за конференцију) – уколико немате пребивалиште у Србији, а желите да учествујете као учесник и/или предавач. 
  • волонтери – уколико желите да волонтирате током конференције и помогнете организаторима да догађај учине успешнијим.

Пријаве трају до 15. априла, 23:59. 

За сва питања и недоумице, слободно нам се обратите путем мејла kancelarija@vikimedija.org.


Ауторка: Ивана Маџаревић, Викимедија Србије

Илустрација: Горана Гомирац, Викимедија Србије

Слични чланци

Отворена регистрација за конференцију Викилајв 2024
Четврта акција писања биографија на Википедији на српском језику
Резултати конкурса за доделу микрогрантова 2024.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *