Отворен је позив за доделу стипендија за Викилајв 2024

Викимедија Србије отвара позив за учешће на осмој Викилајв конференцији која ће се одржати 18. и 19. маја 2024, у Српско-корејском информатичко приступном центру (СКИП), у Београду. Уколико сте заинтересовани да будете део конференције као учесник, предавач и/или волонтер, позивамо вас да се пријавите до 15. априла и уђете у избор за добијање стипендије која покрива трошкове пута, смештаја и хране. 

Викилајв је локална конференција Википедијанаца и Викимедијанаца из Србије током које се обрађују разне теме у вези са слободним знањем, Викимедијиним пројектима, као и актуелним кампањама и иницијативама које за циљ имају већу доступност слободног садржаја на интеренту и већу укљученост волонтера у Викимедијин покрет. И ове године имамо подршку СКИП центра, у оквиру Министарства државне управе и локалне самоуправе, потпуно опремљеног простора у ком ће се конференција одржати. 

Програм осме локалне конференције уредника и уредница Википедије обухватиће спектар тема које се тичу актуелних дешавања на пројекту, али и будућих корака и стратешких праваца који се имплементирају у Викимедијином покрету. Осим локалних предавача, биће укључени и гости из региона, који ће са учесницима поделити њихове успешне пројектне моделе. 

За сада су отворене пријаве за стипендисте, предаваче, учеснике из региона и волонтере. Програм конференције и формулар за регистрацију ће бити накнадно објављени.

Попуњавањем једноставног упитника, можете се пријавити за учешће на конференцији као:

  • стипендисти (са могућношћу пријаве теме за конференцију) – уколико не живите у Београду, где ће се конференција одржати, а желите да вам смештај, храна и трошкови превоза буду обезбеђени. Стипендисти су у могућности да предложе тему која може бити део програма.
  • предавачи (са могућношћу покривања потребних трошкова) – уколико желите да предложите тему коју можете представити у оквиру програма. Предавачима могу бити покривени потребни трошкови.
  • учесници из региона (са могућношћу пријаве теме за конференцију) – уколико немате пребивалиште у Србији, а желите да учествујете као учесник и/или предавач. 
  • волонтери – уколико желите да волонтирате током конференције и помогнете организаторима да догађај учине успешнијим.

Пријаве трају до 15. априла, 23:59. 

За сва питања и недоумице, слободно нам се обратите путем мејла kancelarija@vikimedija.org.


Ауторка: Ивана Маџаревић, Викимедија Србије

Илустрација: Горана Гомирац, Викимедија Србије

Слични чланци

Вики воли спорт први пут на Википедији на српском језику!
Завршен је трећи по реду уређивачки маратон поводом Светског дана избеглица!
Ратификација Повеље покрета

2 Responses

  1. Поштовани,молим пошаљите ми мејл на који могу да се договоримо за сарадњу у области ликовне културе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *