Отворена регистрација за конференцију Викилајв 2023

Овогодишња конференција уредника и уредница Википедије одржаће се 1. и 2. априла, у Српско-корејском информатичко приступном (СКИП) центру, у Београду. Седми Викилајв по реду, биће у знаку 20 година Википедије на српском језику. Сви заинтересовани уредници и уреднице Википедије, волонтери Викимедије, сарадници и партнери, позвани су да се региструју за догађај и тако увеличају ово окупљање. Регистрација је отворена до 25. марта, 23:59.

Викилајв је локална конференција Википедијанаца и Викимедијанаца из Србије током које се обрађују разне теме у вези са слободним знањем, Викимедијиним пројектима, као и актуелним кампањама и иницијативама које за циљ имају већу доступност слободног садржаја на интернету и већу укљученост волонтера у Викимедијин покрет. Конференција такође има за циљ окупљање, умрежавање и размену знања међу уредницима највеће онлајн енциклопедије на Балкану. 

Викилајв 2023 биће организован у знаку јубилеја који ове године слави Википедија на српском језику – 20 пуних година пројекта, развијања техничких алата, али и правила и структура како би квалитет садржаја био осигуран. Програмски одбор биће усмерен на креирање интерактивног програма у оквиру ког ће учесници моћи да поделе своје искуство, али и стекну вештине које могу применити у каснијем раду. Осим локалних предавача, програм ће бити обогаћен предавањима из региона, а у вези са различитим моделима пројеката који се реализују у оквиру Викимедијиних заједница. Сва предавања биће ускоро објављена у програму на страни догађаја на Википедији

Сви заинтересовани се могу регистровати до 25. марта, 23:59, путем једноставног упитника.

И ове године имамо подршку Српско-корејског информатичко приступног центра, у оквиру Министарства државне управе и локалне самоуправе, потпуно опремљеног простора у ком ће се конференција одржати. 


Ауторка: Ивана Маџаревић, Викимедија Србије

Илустрација: Горана Гомирац, Викимедија Србије

Слични чланци

Википедија на српском језику опет најбоља у свету #1Lib1Ref
Прослава 21. рођендана Википедије на српском језику
Википедијанац стажиста у Народном музеју Краљева остварио сјајне резултате!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *