Отворена регистрација за конференцију Викилајв 2024

Овогодишња конференција уредника и уредница Википедије одржаће се 18. и 19. маја, у Српско-корејском информатичко приступном (СКИП) центру, у Београду. Осми Викилајв по реду, обухватиће разне теме и актуелности са Википедије, али и утицај развоја алата генеративне вештачке интелигенције на Викимедијине пројекте. Сви заинтересовани уредници и уреднице Википедије, волонтери Викимедије, сарадници и партнери, позвани су да се региструју за догађај и тако увеличају ово окупљање. Регистрација је отворена до 8. маја, 23:59.

Викилајв је локална конференција Википедијанаца и Викимедијанаца из Србије током које се обрађују разне теме у вези са слободним знањем, Викимедијиним пројектима, као и актуелним кампањама и иницијативама које за циљ имају већу доступност слободног садржаја на интернету и већу укљученост волонтера у Викимедијин покрет. Конференција такође има за циљ окупљање, умрежавање и размену знања међу уредницима највеће онлајн енциклопедије на Балкану. 

Програмски одбор Викилајва  био је усмерен на креирање интерактивног програма у оквиру ког ће учесници моћи да поделе своје искуство, али и стекну вештине које могу применити у каснијем раду. Осим локалних предавача, програм је обогаћен предавањима из региона, а у вези са различитим моделима пројеката који се реализују у оквиру Викимедијиних заједница. Паралелно са сесијама у главној сали биће организоване бесплатне обуке уређивања Википедије, Википодатака и коришћења алата SPARQL. Због ограничених места, за ове обуке се можете пријавити путем посебних линкова – Википедија, Википодаци и SPARQL. Сва предавања објављена су на страни догађаја на Википедији. Организатори задржавају право да сатницу програма прилагоде услед одређених промена.

Сви заинтересовани се могу регистровати до 8. маја, 23:59, путем једноставног упитника.

И ове године имамо подршку Српско-корејског информатичко приступног центра, у оквиру Министарства државне управе и локалне самоуправе, потпуно опремљеног простора у ком ће се конференција одржати. 


Ауторка: Ивана Маџаревић, Викимедија Србије

Илустрација: Горана Гомирац, Викимедија Србије

Слични чланци

Вики воли спорт први пут на Википедији на српском језику!
Завршен је трећи по реду уређивачки маратон поводом Светског дана избеглица!
Ратификација Повеље покрета

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *