Отворена регистрација за конференцију Викилајв 2024

Овогодишња конференција уредника и уредница Википедије одржаће се 18. и 19. маја, у Српско-корејском информатичко приступном (СКИП) центру, у Београду. Осми Викилајв по реду, обухватиће разне теме и актуелности са Википедије, али и утицај развоја алата генеративне вештачке интелигенције на Викимедијине пројекте. Сви заинтересовани уредници и уреднице Википедије, волонтери Викимедије, сарадници и партнери, позвани су да се региструју за догађај и тако увеличају ово окупљање. Регистрација је отворена до 8. маја, 23:59.

Викилајв је локална конференција Википедијанаца и Викимедијанаца из Србије током које се обрађују разне теме у вези са слободним знањем, Викимедијиним пројектима, као и актуелним кампањама и иницијативама које за циљ имају већу доступност слободног садржаја на интернету и већу укљученост волонтера у Викимедијин покрет. Конференција такође има за циљ окупљање, умрежавање и размену знања међу уредницима највеће онлајн енциклопедије на Балкану. 

Програмски одбор Викилајва  био је усмерен на креирање интерактивног програма у оквиру ког ће учесници моћи да поделе своје искуство, али и стекну вештине које могу применити у каснијем раду. Осим локалних предавача, програм је обогаћен предавањима из региона, а у вези са различитим моделима пројеката који се реализују у оквиру Викимедијиних заједница. Паралелно са сесијама у главној сали биће организоване бесплатне обуке уређивања Википедије, Википодатака и коришћења алата SPARQL. Због ограничених места, за ове обуке се можете пријавити путем посебних линкова – Википедија, Википодаци и SPARQL. Сва предавања објављена су на страни догађаја на Википедији. Организатори задржавају право да сатницу програма прилагоде услед одређених промена.

Сви заинтересовани се могу регистровати до 8. маја, 23:59, путем једноставног упитника.

И ове године имамо подршку Српско-корејског информатичко приступног центра, у оквиру Министарства државне управе и локалне самоуправе, потпуно опремљеног простора у ком ће се конференција одржати. 


Ауторка: Ивана Маџаревић, Викимедија Србије

Илустрација: Горана Гомирац, Викимедија Србије

Слични чланци

Заједно за људска права и планету!
Одржана осма конференција уредника и уредница Википедије
Прикључите се такмичењу на Википодацима поводом Међународног дана музеја

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *