Четврта акција писања биографија на Википедији на српском језику

Четврту акцију у оквиру пројекта  Википројекта Вики акција — придружи се и ти на Википедији на српском језику, покренула је корисница Николина Шепић, а учесници исте позвани су да од 8. до 28. априла 2024. године пишу нове или допуњују постојеће чланке.

Вики акција — придружи се и ти представља тимски пројекат Викимедије Србије којим је планирано да се организују акције и такмичење на Википедији на српском језику о биографијама, о знаменитим женама, трговини људима, празницима Организације Уједињених нација и образовним установама, као и проширивању клица. Циљ пројекта је повећање видљивости ових тема кроз писање нових чланака, као и проширивање постојећих.

Можете се пријавити у одељку учесници, а сви који напишу или значајно прошире седам или више чланака добиће споменицу, док је за победника акције обезбеђена посебна споменица и награда у виду књиге. Списак нових или проширених чланака потребно је убацити у одељак евиденција.

Правила акције:

  • Учесници акције морају бити регистровани корисници.
  • Свако може у било ком тренутку пре почетка или током трајања акције да јој се придружи уношењем свог потписа на овој страници.
  • Чланке је потребно убацити у евиденцију, а пре тога креирати исту кликом на дугме „Направите своју страницу за евиденцију”.
  • Споменицу добијају сви учесници који напишу или прошире 7 или више чланака са минимум 3000 бајтова, док победник добија посебну споменицу и награду у виду књиге „Са пашњака до научењака”.
  • Дозвољено је превођење чланака са других Википедија, машински превођени чланци се неће рачунати.
  • Код свих новонаписаних и значајно проширених чланака потребно је на страници за разговор унети шаблоне {{Википројекат Вики акција — придружи се и ти}} и {{Вики-акција биографија 4}}.
  • Акција траје од 8. до 28. априла 2024. године, а чланци у евиденцији рачунаће се само ако су направљени или проширени током трајања акције.

Ако имате питања или недоумице везане за акцију обратите се организаторки акције или покрените дискусију на страници за разговор акције.


Ауторка: Милена Миленковић, Викимедија Србије

Илустрација: Милена Миленковић, Викимедија Србије

Слични чланци

Пети уређивачки маратон поводом Светског дана Рома 2024: Заједно креирамо знање о идентитету, историји, култури и правима Рома
Отворена регистрација за конференцију Викилајв 2024
Четврта акција писања биографија на Википедији на српском језику

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *