Завршен је уређивачки маратон у сарадњи са Српском академијом наука и уметности

Завршен је Уређивачки маратон у сарадњи са Српском академијом наука и уметности који је трајао од 25. марта до 1. априла. Овом маратону се прикључило 10 уредника који су написали 60 чланака.

Викимедија Србије је у сарадњи са Српском академијом наука и уметности (САНУ) организовала уређивачки маратон са циљем обогаћивања Википедије на српском језику темама везаних за науку, културу, уметност, чланове Српске академије наука и уметности и њене огранке. Маратон је трајао од 25. марта до 1. априла и представља једну у низу активности која је организована у сарадњи са САНУ-ом. Поред маратона, тренутно је у току пројекат под називом Википедијанац стажиста, који за циљ има покривање тема важних за САНУ на Вики пројектима.

Током маратона, 10 уредника је написало 60 чланака. Међу написаним чланцима се налазе биографски чланци наших важних академика, као и иностраних чланова Српске академија науке и уметности, њених огранака и центара, институција важних за науку, као и самог Дана Српске академије наука и уметности. Учесници су као знак захвалности за учешће и уложени труд добили споменицу. Ово су само почетне активности у покривању многобројних тема важних за нашу науку и уметност.

Аутор: Горана Гомирац, Викимедија Србије

Напомена о ауторским правима: Serbian Academy of Sciences and Arts, Knez Mihailova (13810271995).jpg, аутора Jorge Láscar, под Creative Commons Ауторство 2.0 лиценцом на Викимедијиној остави.

Слични чланци

Коларчева задужбина у пуном сјају Википедијанца стажисте!
Шта смо остварили у Српској академији наука и уметности?
Учествујте на међународном такмичењу на Википодацима поводом Међународног дана музеја!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *