Придружите се уређивачком маратону о животној средини

Викимедија Србије сe трећи пут заредом придружује глобалној кампањи #WikiForHumanRights. Кампања има за циљ повећање видљивости садржаја о људским правима, а ове године се фокусира на право на здраву и одрживу животну средину. На Википедији на српском ће бити реализована у виду уређивачког маратона који ће трајати од 19. до 25. априла.

Организатори међународне кампање #WikiForHumanRights охрабрују све Викимедијине огранке и заједнице да на Викимедијиним пројектима покрену иницијативе које ће повећати свест о праву на чисто, здраво и одрживо окружење за живот. Ово право признато је у више од 150 земаља света. Под здравом животном средином подразумева се стабилна клима, здраве животне заједнице и нетоксично окружење. Кампањом се жели повећати знање о здравом екосистему од којег зависимо, због воде коју пијемо, ваздуха који дишемо, хране коју једемо и ресурса који су нам потребни.

Боље знање о људским правима и животној средини помаже друштву да се опорави. Разумевање и истицање знајача ових тема помаже заједницама широм света у доношењу одлука на свим нивоима, а на крају може довести до ефикаснијег одговора на кризу.

Придружите нам се и креирајте садржај који повезује људска права, здраву животну средину и разнолике заједнице под утицајем еколошких проблема широм света.

Слични чланци

Резултати конкурса за доделу микрогрантова 2024.
Придружите се јубиларном петом уређивачком маратону поводом Светског дана Рома
Одржан уређивачки маратон у оквиру Викигеп кампање

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *