Википедија на српском слави 19. рођендан

Википедија на српском језику 16. фебруара пуни 19 година. Тим поводом Викимедија Србије организује прославу у четвртак, 17. фебруара од 18 часова, у просторијама Викимедије Србије (Кнеза Милоша 80/14). Позивамо све уреднике и уреднице да нам се придруже како бисмо заједно обележили овај рођендан и истакли рад многих волонтера и волонтерки у мисији ширења слободног знања.

Википедија на српском језику је настала 16. фебруара 2003. године, са тада малим бројем уредника. Идеја је временом окупљала све више ентизујаста који су били вољни да је развијају, како у погледу садржаја, тако и у погледу техничких новина, а све у циљу ширења заједнице ове енциклопедије. Википедија на српском је слободна, свако је може уређивати, а тренутно се налази на 21. месту на листи свих језичких верзија Википедија. Тренутно има 655.120 чланака, 35.092 датотеке и 299.691 регистрован налог. Око 900 уредника и уредница на месечном нивоу унесе бар пет измена. 

У оквиру ове прославе доделићемо награду Википедијанцу године, као и учесницима кампање 1либ1реф која је и ове године забележила сјајне резултате. Како бисмо употпунили дружење, припремили смо квиз за госте, као и за оне који желе прослави да се прикључе онлајн. 

Иако је догађај уживо, у циљу поштовања превентивних мера, бриге о заједници и спречавања ширења пандемије, сви гости биће у обавези да понесу са собом неке од следећих докумената: ковид пропусницу, дигитални сертификат, ПЦР или антигенски тест (не старији од 48 сати), или потврду о постојању антитела (не старију од месец дана). Из истих разлога је број места ограничен, па вас молимо да се за исти пријавите путем кратког формулара. За оне који нису из Београда, а имају жељу да присуствују окупљању, обезбеђена су одређена средства за рефундирање путних трошкова. Сви заинтересовани могу да се пријаве за рефундацију путем наведеног формулара.


Ауторка: Ивана Маџаревић, Викимедија Србије

Илустрација: Горана Гомирац, Викимедија Србије 

Слични чланци

Отворена регистрација за конференцију Викилајв 2024
Четврта акција писања биографија на Википедији на српском језику
Резултати конкурса за доделу микрогрантова 2024.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *