Викимедија Србије организује тренинг комуникацијe

Викимедија Србије организује тренинг за унапређивање комуникацијских вештина за заинтересоване чланове и чланице заједнице. Тренинг ће се одржати онлајн, у суботу 26. фебруара од 13 до 17 часова, а пријаве су отворене за уреднике и уреднице Википедије, као и за волонтере и волонтерке Викимедије Србије до недеље, 20. фебруара у 23:59. 

Успешна комуникација на Википедији повољно утиче на међуљудске односе и доприноси бољој радној атмосфери. Ово је важно нарочито имајући у виду да заједница Википедије свакодневно ради онлајн, што оставља простора за повремене неспоразуме и конфликте. 

Како је заједница изразила жељу да учествује на оваквим и сличним обукама, Викимедија Србије је ангажовала Убунту центар да одржи тренинг који ће обухватити успешну комуникацију кроз ТА концепте, емоционалну писменост у комуникацији, управљање конфликтима и конструктиван фидбек. Тренинг ће се састојати од теоријског и практичног дела, као и дела резервисаног за евалуације. 


Сви заинтересовани се могу пријавити путем кратког формулара до недеље 20. фебруара у 23:59. Тренинг ће се одржати преко Зум платформе, а будући да је рад у мањој групи продуктивнији, имајте у виду да су места ограничена. Такође, како би тренинг имао ефекта, охрабрују се заинтересовани да активно учествују у вежбама, уз поштовање других учесника и учесница.


Ауторка: Ивана Маџаревић, Викимедија Србије

Илустрација: Горана Гомирац, Викимедија Србије

Слични чланци

Отворена регистрација за конференцију Викилајв 2024
Четврта акција писања биографија на Википедији на српском језику
Резултати конкурса за доделу микрогрантова 2024.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *