Викилајв конференција се одржава после две године паузе

Након две године паузе, Викимедија Србије организује Викилајв конференцију која ће се одржати 28. и 29. маја 2022, у Српско-корејском информатичко приступном центру (СКИП), у Београду. Уколико сте заинтересовани да будете део конференције као учесник, предавач и/или волонтер, позивамо вас да се пријавите до 14. априла и уђете у избор за добијање стипендије која покрива трошкове пута, смештаја и хране. 

Викилајв је локална конференција Википедијанаца и Викимедијанаца из Србије током које се обрађују разне теме у вези са слободним знањем, Викимедијиним пројектима, као и актуелним кампањама и иницијативама које за циљ имају већу доступност слободног садржаја на интеренту и већу укљученост волонтера у Викимедијин покрет. И ове године имамо подршку Српско-корејског информатичко приступног центра, у оквиру Министарства државне управе и локалне самоуправе, потпуно опремљеног простора у ком ће се конференција одржати. 

После паузе од две године, која је била условљена пандемијом ковида 19, велико нам је задовољство да можемо позвати заједницу добровољаца која уређује Википедију, али и наше сараднике и партнере на шести Викилајв по реду. 

За сада су отворене пријаве за стипендисте, предаваче, учеснике из региона и волонтере. Програм конференције и формулар за регистрацију ће бити накнадно објављени.

Попуњавањем једноставног упитника, можете се пријавити за учешће на конференцији као:

  • стипендисти (са могућношћу пријаве теме за конференцију) – уколико не живите у Београду, где ће се конференција одржати, а желите да вам смештај, храна и трошкови превоза буду обезбеђени. Стипендисти су у могућности да предложе тему која може бити део програма.
  • предавачи (са могућношћу покривања потребних трошкова) – уколико желите да предложите тему коју можете представити у оквиру програма. Предавачима могу бити покривени потребни трошкови.
  • учесници из региона (са могућношћу пријаве теме за конференцију) – уколико немате пребивалиште у Србији, а желите да учествујете као учесник и/или предавач. 
  • волонтери – уколико желите да волонтирате током конференције и помогнете организаторима да догађај учине успешнијим.

Пријаве трају до 14. априла, 23:59. 

За сва питања и недоумице, слободно нам се обратите путем мејла kancelarija@vikimedija.org.


Ауторка: Ивана Маџаревић, Викимедија Србије

Илустрација: Горана Гомирац, Викимедија Србије

Слични чланци

Вики воли спорт први пут на Википедији на српском језику!
Завршен је трећи по реду уређивачки маратон поводом Светског дана избеглица!
Ратификација Повеље покрета

One Response

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *