Тимско такмичење на Википедији

Викимедија Србије ове јесени организује прво тимско такмичење на Википедији на српском језику, чији је циљ подстицање заједничког рада уредника и уредница, као и дружење и боље међусобно упознавање. Такмичење ће трајати од 1. до 30. септембра 2020. 

Википедија је највећи колаборативни пројекат на ком свакодневно раде људи из различитих градова, различите старосне доби, из различитих сфера и успевају да ову разноликост искористе у добре сврхе и допринесу увећању слободног знања. Због тога ће ово надметање охрабривати здрав такмичарски дух, славити рад једне целине и омогућити умрежавање уредника са већ стеченим вештинама уређивања и новајлија који праве своје прве кораке на Википедији. 

Уколико вас је идеја заинтересовала и желите да учествујете, потребно је да се пријавите на страни такмичења на Википедији, у делу Списак такмичара, а организатори ће пре почетка такмичења направити два тима уредника – Плави и Црвени. Сваки тим ће се састојати из истог или сличног броја учесника, а трудићемо се да у групи буде једнак број искусних уредника и почетника. Након ове поделе, тимови ће се повезати кроз Дискорд групе и моћи ће заједно да одаберу име које желе да користе. Идеја коришћења Дискорда је боља комуникација, постизање договора, заједнички рад и учвршћивање веза међу волонтерима. 

Тема такмичења је Географија, а организатори ће сваке недеље случајним одабиром одређивати о којим земљама ће који тим писати (на пример прве недеље Плави тим добија Бразил, а црвени Индију). Такође, организатори ће током такмичења без најаве организовати два задатка за тимове, а тим који боље обави постављени изазов, моћи ће да добије бонус поене и један дан дуже за писање чланака. 

Пријаве

Пријавите се до 30. августа (закључно са овим датумом) у на страни такмичења на Википедији (одељак Списак такмичара). Организатори ће 31. августа распоредити такмичаре у тимове и обавестити вас о томе, како би такмичење могло да почне 1. септембра. 

Уколико се нисте пријавили до 30. августа, а желите да учествујете, потребно је да пошаљете мејл на kancelarija@vikimedija.org или се упишете у одељку Накнадно пријављни учесници како би вас организатори накнадно убацили у један од тимова. 

Такмичење има прописана правила и смернице које су обавезне за све учеснике, а о њима се можете информисати на страни такмичења на Википедији

Свим учесницима желимо пуно среће и плодоносног тимског рада!


Ауторка: Ивана Маџаревић, Викимедија Србије

Напомена о ауторским правима: Handshake icon GREEN-BLUE.svg, аутора Perhelion, у јавном домену, са Викимедијине мултимедијалне оставе.

Слични чланци

#1Lib1Ref кампања уређивања референци
Прослава 20 година постојања Википедије
Википедијанци стажисти сјајним резултатима завршили годину

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

11 + 3 =