Акција поводом Дана Дунава

Акција поводом Дана Дунава је акција писања и допуњавања чланака о свим темама повезаним са Дунавом – риболов, бродоградња, флора и фауна, острва, мостови и градови на Дунаву, као и знаменита историјска места. Акција траје од 29. јуна до 6. јула и у њу су се укључиле земље кроз које Дунав протиче, због чега има међународни карактер. 

Циљ акције је повећање слободног садржаја о темама које су повезане са Дунавом, а такође и сарадња између заједница које су активне у земљама кроз које ова река протиче или се налази на њиховим границама. Свака заједница је позвана да направи листу потребних и предложених чланака за писање или побољшање. Имајући у виду тренутне околности, догађај ће се одржати онлајн и почеће симболично на Дан Дунава, 29. јуна.

Свако може у било ком тренутку пре почетка или током трајања акције да јој се придружи уношењем свог потписа на страници предвиђеној за то. Сви учесници акције који напишу 5 или више чланака добиће споменицу. Како би учесници имали инспирацију, направљена је табела са предложеним темама за писање или допуну

Како би акција могла да функционише, постоје правила која је регулишу:

  1. У акцији могу учествовати сви регистровани корисници.
  2. Споменица се додељује по завршетку акције, свакоме ко напише 5 или више чланака.
  3. Дозвољено је превођење чланака са других Википедија.
  4. Након завршеног чланка, на страницу за разговор истог потребно је ставити шаблон {{Дан Дунава}}.

Ако имате питања или недоумице везане за акцију обратите се организатору акције (IvanaMadzarevic) или покрените дискусију на страници за разговор акције.

Позивамо вас да се придружите овом пројекту и прославите један од највећих европских речних система, заједно са његовим људима и дивљином која се на њега ослања. 


Ауторка: Ивана Маџаревић, Викимедија Србије

Напомена о ауторским правима: Golubac Fortress (27379120351).jpg, аутора Ерика Кливс Кристенсенса, под cc by-2.0, са Викимедијине мултимедијалне оставе.

Слични чланци

Уређивачки маратон – Међународни дан особа са инвалидитетом
15 година постојања Викимедије Србије
Завршен уређивачки маратон поводом Међународног дана студената

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × four =