У циљу упознавања јавности у Републици Српској са пројектима Викимедије Србије и могућностима реализације истих, у Вишеграду ће 31. јануара и 01. фебруара бити одржана дводневна радионица Викимедије Србије. У оквиру ове радионице, одржаће се две обуке чији су циљеви упознавање учесника са правилима уређивања Википедије и радом на Викимедијиној остави. Тим који чине представници образовних и културних институција ће проћи потребну обуку и у име својих институција приступити заједници у циљу даље сарадње и, у будућности, формирања Вики заједнице у Републици Српској.

Основна школа „Вук Караџић“ из Вишеграда је прва у Републици Српској институција која ће узети учешће у Едукативним пројектима Викимедије Србије.

Викимедија Србије је невладино, нестраначко и непрофитно удружење, чији су циљеви промоција и подржавање стварања, сакупљања и умножавања слободног садржаја на српском језику искључиво на непрофитан начин, као и идеје да сви људи имају једнак приступ знању и образовању. Пројекат у Републици Српској реализује се у циљу јачања регионалне сарадње и стварања заједнице заинтересоване за имплементацију пројеката са циљем повећања корпуса слободног знања.

Facebook event 

Званични сајт

Извори

 

Слични чланци

Акција писања чланака о Пожаревцу
Проглашени победници такмичења „Крила”
Уређивачки маратон о менталном здрављу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *