Четврти по реду Вики-ћошак, место где на лицу места можете пробати да уређујете Википедију и добити све друге информације о вики пројектима, биће организован у Ћуприји, од 14. до 18. септембра. У оквиру Научног камиона који најављује Ноћ истраживача, волонтери Викимедије Србије вас спремно чекају да вам открију вики свет.

14316069_10208992155673601_160158659_o
Волонтер ВМРС Вукашин Живковић поред Вики-ћошка у Ћуприји

Вики-ћошак представља потенцијалну будућност у сфери едукације, истраживања и знања, јер кроз отворен приступ нуди свима тренутна сазнања о свему. Укључите се и научите како да постанете члан велике заједнице која свакодневно доприноси креирању слободног знања и сакупљању поузданих извора информација који су доступни целом свету.

Након поставке у оквиру Филмстрита, активности код ТЦ Ушће и Нишвил џез фестивалу, наредних дана смо у Ћуприји, где ћемо вам показивати како се уређује Википедија, како се постављају фотографије на Викимедијину оставу, који други вики пројекти постоје… Уколико вам информације из Вики-ћошка не буду довољне, можете се прикључити и радионици уређивања Википедије у Музеју Хореум Марги, која је намењена представницима институција културе.

Обиђите Вики-ћошак и научите како да помогнете да знање слободно мигрира од вас ка остатку света и како да допринесете нечем великом и значајном, што потенцијално може да побољша свет.

Извори

  • Аутори: Владимир Јовановић, Ивана Гусларевић

Слични чланци

Викимедија Србије прославила 16 година рада
Завршена је акција Културно наслеђе на Википодацима
Викимедија Србије организује тренинг Управљање стресом и превенција сагоревања

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *