Кампања #SheSaid донела преко 160 цитата жена

Завршена је кампања #SheSaid која је трајала од 25. новембра до 20. децембра. Подухват је донео неочекивано добре резултате, укључивши 11 учесника који су допринели Викицитату са преко 160 цитата жена. 

Иницијатива Вики воли жене (енг. Wiki Loves Women) покренула је кампању #SheSaid како би садржај на Викицитату био избалансиран и приказао истовремено цитате знаменитих мушкараца и жена. 

Викимедија Србије се прикључила глобалној кампањи која је имала за циљ повећање видљивости жена кроз креирање или допуну цитата чије су оне ауторке. Једанаест учесника направило је или допунило 43 чланка на Викицитату са 162 цитата. Жене које су добиле највише садржаја су Дајана, принцеза од Велса, Дороти Паркер и Маргарет Атвуд. 

Ово је прва акција на Викимедијином пројекту који је посвећен увећању скупа цитата познатих особа, књижевних дела и пословица како би исти били широко доступни. Сви наведени цитати су морали бити референцирани, а уколико су учесници исте преводили са других језика, препорука је била да наведу извор који потврђује правилан превод. Како би се видео значај кампање, учесници су у опису измене стављали хештег #SheSaid. Преко овог обележја могу се пратити резултати на локалном и међународном нивоу. 

Захваљујемо се свим учесницима и охрабрујемо их да наставе да уређују Викицитат и тако увећавају садржај на овом Википројекту. Сви учесници кампање ће добити споменицу за уложени труд. 


Ауторка: Ивана Маџаревић, Викимедија Србије

Напомена о ауторким правима: Wikiloveswomen logo.svg, аутора Ranjithsiji под cc by sa-4.0, са Викимедијине мултимедијалне оставе. 

Слични чланци

Википедија на српском језику опет најбоља у свету #1Lib1Ref
Прослава 21. рођендана Википедије на српском језику
Википедијанац стажиста у Народном музеју Краљева остварио сјајне резултате!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *