Друга по реду Акција писања чланака о Београду 

Другу акцију у оквиру Википројекта Београд, на Википедији на српском језику, покренуо је корисник MareBG, а учесници исте позвани су да од 28. јула до 18. августа 2020. године пишу нове и допуњују постојеће чланке о главном граду Србије, Београду. 

Акције су начин подстицања рада у одређеним областима или тематикама на Википедији на српском језику. Поједине области на Википедији слабије су развијене због мањка уредника, незаинтересованости или других разлога. Акције су направљене да би се те области боље разрадиле и да би достигле одређену границу квалитета. 

Главни циљ акције је прављење и проширивање чланака везаних за Београд. Помоћ при одабиру тема за писање чланака можете наћи на списку потребних чланака, а овде литературу која вам може бити од помоћи. Акцији се може придружити сваки заинтересован уредник пријавом на страници учесника на Википедији. Учесници који напишу или значајно прошире седам или више чланака добиће споменицу, док је за победника акције обезбеђена посебна споменица. Евиденцију написаних чланака могуће је пратити и ажурирати на страници предвиђеној за то.

Правила акције:

  1. Учесници акције морају бити регистровани корисници.
  2. Свако може у било ком тренутку пре почетка или током трајања акције да јој се придружи уношењем свог потписа на овој страници.
  3. Чланке је потребно убацити у евиденцију, а пре тога креирати исту кликом на дугме „Направите своју страницу за евиденцију”
  4. Чланци се оцењују бодовима од 0 до 5 у зависности од квалитета истих.
  5. Споменицу добијају сви учесници који напишу 7 или више чланака, односно прошире 12 или више са минимум 3000 бајтова, победник добија посебну споменицу, а додељује се и споменица за најбољи чланак акције.
  6. Код свих новонаписаних и значајно проширених чланака потребно је на страници за разговор унети шаблон {{Вики-акција Београд 2}}.
  7. Акција траје од 28. јула до 18. августа 2020. године, а чланци у евиденцији рачунаће се само ако су направљени или проширени током трајања акције.

Ако имате питања или недоумице везане за акцију обратите се организатору акције MareBG  или покрените дискусију на страници за разговор акције.

Ауторке: Ивана Маџаревић и Горана Гомирац, Викимедија Србије

Напомена о ауторским правима: Le_vainqueur.jpg, аутора TermlessPlayer4 под cc by-sa-4.0, са Викимедијине мултимедијалне оставе.

Слични чланци

Викимедија Србије отвара позив за доделу микрогрантова
Шта се крије у каталозима Удружења ликовних уметника Србије?
1Lib1Ref кампања уређивања референци је спремна и за 2022. годину

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *