Акција тимског писања чланака

Акција тимског писања чланака (АТПЧ) једанаеста је по реду акција на Википедији на српском језику. Организовали су је уредници Николина Шепић и Урош Вићентијевић. У односу на досадашње акције, АТПЧ се разликује по томе што нема стриктно дефинисану тему, већ је главни циљ подстицање заједничког рада.

Акције су начин подстицања рада у одређеним областима или тематикама на Википедији на српском језику. Поједине области на Википедији слабије су развијене због мањка уредника, незаинтересованости или других разлога. Акције су направљене да би се те области боље разрадиле и да би достигле одређену границу квалитета. 

Акција тимског писања чланака траје од 1. до 15. маја 2020. Свако може у било ком тренутку, пре почетка или током трајања акције, да јој се придружи уношењем свог потписа на страници учесника. Парови који напишу или прошире 10 чланака, са минимум 2500 бајтова, добиће споменицу након завршетка акције, а пар који освоји највише бодова добиће и посебну споменицу. Евиденцију написаних чланака можете пратити на страни предвиђеној за то

Како би акција могла да функционише, постоје правила која је регулишу. Њих можете прочитати на страници правила.

Главни циљ акције је подстицање тимског рада и солидарности, који су од изузетног значаја. Сваки учесник акције треба да пронађе пара са којим има заједничко интересовање и тему коју обоје добро познају, како би се кроз заједнички рад боље упознали и научили једни од другог. Упркос разликама, којих смо и сами пример као и наша евиденција чланака која садржи филмове потпуно различитих жанрова, можемо постићи много ако се удружимо. Позивамо Вас да нам се прикључите, не само у акцији, већ и уопште у уређивању Википедије на српском језику, јер је много лепши осећај када се ради у тиму са неким ко има исти циљ и интересовања као и Ви. Захваљујемо се свим колегама који су нас подржали да организујемо акцију и што доприносе у оквиру ње. За шест дана написано је 55 чланака и сматрамо да је то мали пример шта све тек можемо да остваримо ако наставимо да радимо тимски.

Николина Шепић и Урош Вићентијевић

Ако имате питања или недоумице везане за акцију обратите се организаторима (Николина Шепић и Урош Вићентијевић) или покрените дискусију на страници за разговор акције.


Аутори: Николина Шепић, Урош Вићентијевић, Ивана Маџаревић

Извор: страна акција на Википедији, страна акције тимског писања чланака на Википедији

Напомена о ауторким правима: Handshake icon GREEN-BLUE.svg, аутор корисник Perhelion, у јавном домену, са Викимедијине мултимедијалне оставе.

Слични чланци

Викимедија Србије прославила 16 година рада
Завршена је акција Културно наслеђе на Википодацима
Викимедија Србије организује тренинг Управљање стресом и превенција сагоревања

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *