Уређивачки маратон у сусрет Дану библиотекара

Викимедија Србије у сарадњи са Универзитетском библиотеком „Светозар Марковић” организује онлајн уређивачки маратон с циљем израде нових и допуне постојећих чланака на теме блиске библиотекарству. Ширењем знања о овим темама указујемо на кључну улогу библиотека у очувању културе, размени знања и међусобном разумевању народа.

На седници Друштва библиотекара Народне Републике Србије у Аранђеловцу 15. и 16. јуна 1972. године библиотекари доносе одлуку да се 14. децембар сваке године обележава као Дан библиотекара Србије. На тај дан се додељују награде које је установило Друштво:

Награда Стојан Новаковић
Награда Запис
Награда Најбољи библиотекар

За учешће у маратону потребно је уписати се на списак учесника на страници догађаја на Википедији. Учесници уређивачког маратона у сусрет Дану библиотекара биће награђени споменицом.

Особе које немају искуства у уређивању Википедије, а које желе да се придруже маратону, могу прочитати упутство о уређивању Википедију помоћу визуелног уређивача или видео-туторијале за уређивање Википедије помоћу уређивача изворног кода. За сва додатна питања можете послати имејл на gorana.gomirac@vikimedija.org.

Надамо се да ћете се придружити овој акцији у што већем броју и тиме поделити своје знање с целим светом.

Ауторка: Горана Гомирац, Викимедија Србије

Напомена о ауторским правима:

Narodna biblioteka Srbije…jpg аутора A.Milenković под CC Share Alike 3.0 лиценцом на Викимедијиној остави.

Слични чланци

Пети уређивачки маратон поводом Светског дана Рома 2024: Заједно креирамо знање о идентитету, историји, култури и правима Рома
Отворена регистрација за конференцију Викилајв 2024
Четврта акција писања биографија на Википедији на српском језику

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *