Учествујте на уређивачком маратону о књижевности

Викимедија Србије организује онлајн уређивачки маратон с циљем израде нових и допуне постојећих чланака о књижевности, писцима, књигама, књижевним правцима и теоријама, критичарима, књижевним наградама у Србији и свету. Уређивачки маратон ће трајати од 27. марта до 2. априла 2023. године на Википедији на српском језику.

Сама књижевност датира давно у историји и представља врсту уметности чије је средство изражавања – реч. Књижевност у ширем смислу, другачије називана литература, представља свеобухватну писану реч у различитим облицима људског знања, док је књижевност у ужем смислу више усмерена на уметност, писану или усмену. Књижевност се кроз историју прво преносила усменим путем, док је тек временом почела да се записује. Па тако су нека од првих књижевних дела била везана за митове и религију, док су данас теме широког спектра.

За учешће у маратону потребно је уписати се на списак учесника. На страници догађаја на Википедији, можете видети предложен списак чланака, као и литературу коју можете користити. Особе које немају искуства у уређивању Википедије могу прочитати упутство о уређивању Википедије помоћу визуелног уређивача или видео-туторијале за уређивање Википедије помоћу уређивача изворног кода. За сва додатна питања можете послати имејл на gorana.gomirac@vikimedija.org. Учесници ће бити награђени споменицом.

Уређивачки маратон ће трајати од 27. марта до 2. априла 2023. године на Википедији на српском језику.

Аутор: Горана Гомирац, Викимедија Србије

Слични чланци

Отворена регистрација за конференцију Викилајв 2024
Четврта акција писања биографија на Википедији на српском језику
Резултати конкурса за доделу микрогрантова 2024.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *