Славимо допринос жена кроз Викигеп!

Поводом Међународног дана жена, Викимедија Србије, у сарадњи са Викимедијином заједницом Републике Српске, Аутономним женским центром, FemPlatz-ом и Центром за женске студије, и уз подршку BeFem-a, покрећe седму Викигеп кампању и тим поводом организује уређивачки маратон. Маратон ће започети догађајем који ће се одржати у четвртак 7. марта, у просторијама Српско-корејског информатичко приступног центра, у оквиру Министарства државне управе и локалне самоуправе, у Добрињској улици бр. 11 од 12 часова.

Догађај ће након отварања, започети обуком уређивања Википедије, након чега ће уследити уређивачки део. Од 18:30 часова сви учесници, као и партнери и сарадници, позвани су на коктел. Детаљан програм догађаја може се пронаћи на страни на Википедији. Након догађаја уживо, учесници и учеснице могу да наставе да пишу нове и допуњују постојеће чланке онлајн до 15. марта. 

Циљ уређивачког маратона је смањивање јаза у садржају о женама на Википедији. Учесници ће имати слободу избора тема, све биографије жена, без обзира да ли су то историјске личности или савремене представнице женског рода, више су него добродошле.

Позивамо све уреднике и уреднице Википедије, активисте и активисткиње, као и све заинтересоване да се придруже кампањи и омогуће ширење информација о достигнућима жена које су обележиле историју или савремено доба.

Ако желите да се придружите догађају у Српско-корејском информатичком приступном центру, молимо вас да се пријавите попуњавањем овог формулара. За оне који нису из Београда, такође је могуће пријавити се за рефундацију путних трошкова путем истог формулара.

Посебну подршку догађају дао је Српско-корејски информатичко приступни центар оквиру Министарства државне управе и локалне самоуправе.


Ауторка: Невена Рудинац, Викимедија Србије

Илустрација: Горана Гомирац, Викимедија Србије

Слични чланци

Пети уређивачки маратон поводом Светског дана Рома 2024: Заједно креирамо знање о идентитету, историји, култури и правима Рома
Отворена регистрација за конференцију Викилајв 2024
Четврта акција писања биографија на Википедији на српском језику

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *