Прослава 18 година рада Викимедије Србије

Викимедија Србије вас позива на прославу 18 година рада организације, која ће се одржати у просторијама удружења (Кнеза Милоша 80/14), у понедељак, 4. децембра, од 18 часова. Током догађаја доделићемо награде за најбоље пројекте у 2023. години, а такође ћемо приредити квиз са симболичним наградама.

Викимедија Србије је волонтерска организација која је усмерена на ширење слободног знања, едукацију јавности о значају истог и имплементацији Викимедијиних пројеката, како у образовним институцијама и институцијама културе, тако и у оквиру организација које имају сличну делатност. Рад организације не би био могућ без волонтера и партнера који су препознали значај слободног знања и слободне културе. 

Током 18 година рада, Викимедија Србије остварила је бројне сарадње са локалним и међународним партнерима, радила је на децентрализацији активности и трудила се да повећа инклузију у оквиру својих пројеката. Од самих почетака до сада основана је канцеларија, проширен је тим, добијена је подршка Министарства културе и информисања, учесници пројеката добили су признања за примењене пројекте у образовању, а програми су се ширили и тако укључивали волонтере из целе Србије. 

У оквиру прославе биће проглашени најбољи пројекти у оквиру категорија: најбољи пројекат, најбољи фото пројекат и најбољи пројекат новајлије. Са великим задовољством позивамо све чланове и чланице организације, уреднике и уреднице Википедије, као и сараднике и партнере, да нам се придруже и заједно са нама прославе рођендан. Уколико желите да присуствујете окупљању, можете се уписати на страни догађаја на Википедији, а ако вам је потребна рефундација путних трошкова, пријавите се путем формулара. Пријава је неопходна, јер су средства ограничена.


Ауторка: Ивана Маџаревић, Викимедија Србије

Илустрација: Ивана Маџаревић, Викимедија Србије

Слични чланци

Пети уређивачки маратон поводом Светског дана Рома 2024: Заједно креирамо знање о идентитету, историји, култури и правима Рома
Отворена регистрација за конференцију Викилајв 2024
Четврта акција писања биографија на Википедији на српском језику

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *