Позивамо вас да учествујете у уређивачком маратону поводом Међународног дана особа са инвалидитетом!

Међународни дан особа са инвалидитетом, 3. децембар, ни ове године неће проћи непримећено. Викимедија Србије, предана промоцији слободног знања и већој видљивости особа са инвалидитетом, поносно најављује четврти онлајн уређивачки маратон на Википедији на српском језику. Овај догађај има за циљ не само писање нових, већ и допуњавање постојећих чланака о темама које се односе на права особа са инвалидитетом, свакодневне изазове с којима се суочавају, значајне личности, и организације посвећене овој важној друштвеној групи. Маратон ће симболично почети 3. децембра и трајати до 10. децембра. 

Преко милијарду људи, или приближно 15% светске популације, живи са неким обликом инвалидитета, стога је веома важно ширење свести и разумевања. Викимедија Србије, свесна овог изазова, жели да кроз овај маратон подигне свест о баријерама са којима се особе са инвалидитетом свакодневно суочавају. Овај догађај је прилика да заједно радимо на сузбијању стигме и доприносимо инклузивнијем друштву.

Уређивачки маратон поводом Међународног дана особа са инвалидитетом је прилика да заједно изградимо мост ка разумевању, инклузивности и ширењу слободног знања. Надамо се да ћете се придружити овој акцији у што већем броју и тиме допринети побољшању видљивости и разумевању особа са инвалидитетом. Маратон је  отворен за све који желе допринети, а за учешће у маратону потребно је уписати се на листу учесника у оквиру стране догађаја.

Пружите свој допринос. Будите део позитивне промене.


Ауторка: Невена Рудинац, Викимедија Србије

Илустрација: Горана Гомирац, Викимедија Србије

Слични чланци

Пети уређивачки маратон поводом Светског дана Рома 2024: Заједно креирамо знање о идентитету, историји, култури и правима Рома
Отворена регистрација за конференцију Викилајв 2024
Четврта акција писања биографија на Википедији на српском језику

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *