Отворена регистрација за Викилајв конференцију

Отворена је регистрација за Викилајв конференцију 2022. Шесто локално окупање Википедијанаца одржаће се 28. и 29. маја, у Српско-корејском информатичко приступном центру (СКИП), у Београду, а сви заинтересовани уредници и уреднице Википедије, волонтери Викимедије, сарадници и партнери, позвани су да се придуже и тако увеличају догађај. Регистрација је отворена до 20. маја, 23:59.

Викилајв је локална конференција Википедијанаца и Викимедијанаца из Србије током које се обрађују разне теме у вези са слободним знањем, Викимедијиним пројектима, као и актуелним кампањама и иницијативама које за циљ имају већу доступност слободног садржаја на интеренту и већу укљученост волонтера у Викимедијин покрет. Конференција такође има за циљ окупљање, умрежавање и размену знања међу уредницима највеће онлајн енциклопедије на Балкану. 

Будући да масовна окупљања нису била могућа у претходном периоду, конференцијски програм ће бити веома садржајан и обухватиће предавања о техничким новинама на Википедији, Образовном и ГЛАМ програму на локалу и у региону, стратегији покрета, али и радионице о изворима знања која можемо користити, о употреби Википодатака и пројекту Језичка лабораторија. И ове године Викилајв ће угостити Викимедијанце из региона, који ће поделити искуства и успешне моделе пројеката из њихових заједница.

Сва предавања објављена су у програму на страни догађаја на Википедији. За оне који би желели да се упознају са Википедијом, а нису до сада имали прилике, издвајамо јавни час уређивања Википедије.

Сви заинтересовани се могу регистровати до 20. маја, 23:59, путем једноставног упитника.

И ове године имамо подршку Српско-корејског информатичко приступног центра, у оквиру Министарства државне управе и локалне самоуправе, потпуно опремљеног простора у ком ће се конференција одржати. 


Ауторка: Ивана Маџаревић, Викимедија Србије

Слични чланци

Резултати конкурса за доделу микрогрантова 2024.
Придружите се јубиларном петом уређивачком маратону поводом Светског дана Рома
Одржан уређивачки маратон у оквиру Викигеп кампање

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *