Придружите се уређивачком маратону о образовању!

Викимедија Србије у сарадњи са Викимедијом Мексика и Националним аутономним универзитетом Мексика 24. октобра 2023. године организује онлајн уређивачки маратон који за циљ има писање нових и допуњавање постојећих чланака на Википедији на српском језику o образовању, отвореним ресурсима, учењу и подучавању на даљину, институцијама и другим релевантним темама значајним за отворено образовање. Ово ће бити први догађај који заједно организују Викимедија Србије и Викимедија Мексика. Поред Википедије на српском језику, догађај се паралелно одвија и на Википедији на шпанском језику.

Овај уређивачки маратон је од значаја за глобално повезивање у Викимедијином покрету јер је инициран са идејом зближавања две културе у области која нас све повезује. Уређивачки маратон #WikiUNAM се организује сваке године од 2020. и ово је његово четврто издање.

Поред писања нових чланака на Википедији, охрабрује се и допуњавање већ постојећих чланака, које учесници могу обогатити новим, провереним референцама или илустровати релевантним фотографијама. Позивамо уреднике и уреднице Википедије, као и све заинтересоване за ове теме да допринесу маратону и тако омогуће већу доступност информација од значаја за образовање. Како бисте учестовали у овој акцији, потребно је да се пријавите на страни догађаја на Википедији, а на њој можете сазнати и више информација о самом догађају.

Аутор: Небојша Ратковић, Викимедија Србије

Илустрација: Горана Гомирац, Викимедија Србије

Слични чланци

Пети уређивачки маратон поводом Светског дана Рома 2024: Заједно креирамо знање о идентитету, историји, култури и правима Рома
Отворена регистрација за конференцију Викилајв 2024
Четврта акција писања биографија на Википедији на српском језику

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *