Последње такмичење у овој години посвећено знаменитим женама

Група уредника и Викимедија Србије овог новембра покрећу такмичење у писању нових и допуњавању постојећих чланака на тему знаменитих жена, на Википедији на српском језику. Уредници и уреднице ће моћи да пишу о женама, које су оставиле значајан траг у историји или у савременом добу, од 5. новембра до 5. децембра, а победници добијају ваучере за куповину технике у износима од 20, 10 и 5 хиљада динара.

Ово такмичење се организује у циљу повећања видљивости значајних жена из области науке, књижевности, уметности, спорта и многих других, али и повећања свести о достигнућима ових жена. Сви детаљи такмичења налазе се на страни догађаја на Википедији, а питања или захтеве за помоћ можете поставити на страни за разговор.

Чланови жирија прегледаће све чланке и бодовати сваки понаособ бодовима од 0 до 5 а затим ће оцену помножити са бројем бајтова новог или допуњеног чланка. Молимо све такмичаре да пре почетка такмичења пажљиво прочитају правила и смернице. Прва три корисника са највише бодова добиће ваучере за куповину технике у износима од 20, 10 и 5 хиљада динара, а поред тога биће додељена и две додатне награде у виду ваучера за куповину књига у износима од по 2.000 РСД.

Срећно!

Ауторка: Невена Рудинац, Викимедија Србије

Илустрација: Горана Гомирац, Викимедија Србије

Слични чланци

Пети уређивачки маратон поводом Светског дана Рома 2024: Заједно креирамо знање о идентитету, историји, култури и правима Рома
Отворена регистрација за конференцију Викилајв 2024
Четврта акција писања биографија на Википедији на српском језику

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *