Викимедија Србије слави 17. рођендан

Викимедија Србије прославља 17 година постојања, током којих је радила на прикупљању и ослобађању знања кроз бројне сарадње са образовним институцијама и институцијама културе, али и кроз рад са појединцима и сличним невладиним организацијама. Прослава ће се одржати симболично на Дан волонтера, 5. децембра, од 18 часова, у просторијама организације (Кнеза Милоша 80/14). 

Викимедија Србије је организација чији чланови и чланице добровољно и са пуно ентузијазма обављају своју мисију пропагирања слободног знања. У остваривању ове мисије у највећој мери помажу волонтери, редовни чланови организације, уредници Википедије, али и многобројни партнери и сарадници из образовних институција и институција културе. Организација подржава волонтеризам и труди се да свим добровољцима пружи пуну подршку у раду.

Током прославе имаћете прилику да погледате победничке слике са овогодишњег такмичења Вики воли споменике у Србији, а такође ћемо прогласити најбољи пројекат у 2022. години. Са великим задовољством позивамо све чланове и чланице организације, уреднике и уреднице Википедије, као и сараднике и партнере, да нам се придруже и заједно са нама прославе рођендан. Присуство можете потврдити на страни рођендана на Википедији

За оне који нису из Београда, а имају жељу да присуствују окупљању, обезбеђена су одређена средства за рефундирање путних трошкова. Сви заинтересовани могу да се пријаве за рефундацију путем формулара.


Ауторка: Ивана Маџаревић, Викимедија Србије

Илустрација: Горана Гомирац, Викимедија Србије

Слични чланци

Резултати конкурса за доделу микрогрантова 2024.
Придружите се јубиларном петом уређивачком маратону поводом Светског дана Рома
Одржан уређивачки маратон у оквиру Викигеп кампање

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *