Уређивачки маратон о менталном здрављу

Викимедија Србије заједно са институтом Психополис, центром Убунту, уз подршку Савеза друштава психотерапеута Србије, организује уређивачки маратон о менталном здрављу. Уређивачки марато започеће симболично на Међународни дан менталног здравља, а уредници ће моћи да наставе са писањем и допуњавањем чланака до 16. октобра.

Тема менталног здравља је веома битна, а кроз постављање садржаја на Википедију, исти постаје видљивији и знатно доступнији, чиме се постиже циљ подизања свести о менталном здрављу у нашем друштву. Демистификовањем појмова из психотерапије ради се и на отклањању стигме, као и на нормализацији терапијских саветовања која су сада доступнија него раније.

Како је тема ментално здравље, она ће обухватити широк спектар тема из психологије и различитих психолошких модалитета, менталне болести, организације које се баве пружањем помоћи, биографије познатих психолога и психотерапеута, а могу доћи у обзир и књиге о овим темама. 

Партнери догађаја су омогућили награде за највредније учеснике. Психополис институт доделиће шест књига Ирвина Јалома, а Убунту центар обезбедиће три ваучера од којих сваки обухвата уводни састанак и четири терапијска сусрета (онлајн или у просторијама у Новом Сада или Београду) са неким од психотерапеута центра. Ваучери је могуће проследити другој особи, уколико учесник или учесница немају потребе за саветовалиштем, а могу се искористити у року од два месеца од датума доделе. 

Позивамо све заинтересоване да се прикључе уписивањем на страни догађаја на Википедији.


Ауторка: Ивана Маџаревић, Викимедија Србије

Илустрација: Горана Гомирац, Викимедија Србије

Слични чланци

Отворена регистрација за конференцију Викилајв 2024
Четврта акција писања биографија на Википедији на српском језику
Резултати конкурса за доделу микрогрантова 2024.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *