Уређивачки маратон о менталном здрављу

Викимедија Србије заједно са институтом Психополис, центром Убунту, уз подршку Савеза друштава психотерапеута Србије, организује уређивачки маратон о менталном здрављу. Уређивачки марато започеће симболично на Међународни дан менталног здравља, а уредници ће моћи да наставе са писањем и допуњавањем чланака до 16. октобра.

Тема менталног здравља је веома битна, а кроз постављање садржаја на Википедију, исти постаје видљивији и знатно доступнији, чиме се постиже циљ подизања свести о менталном здрављу у нашем друштву. Демистификовањем појмова из психотерапије ради се и на отклањању стигме, као и на нормализацији терапијских саветовања која су сада доступнија него раније.

Како је тема ментално здравље, она ће обухватити широк спектар тема из психологије и различитих психолошких модалитета, менталне болести, организације које се баве пружањем помоћи, биографије познатих психолога и психотерапеута, а могу доћи у обзир и књиге о овим темама. 

Партнери догађаја су омогућили награде за највредније учеснике. Психополис институт доделиће шест књига Ирвина Јалома, а Убунту центар обезбедиће три ваучера од којих сваки обухвата уводни састанак и четири терапијска сусрета (онлајн или у просторијама у Новом Сада или Београду) са неким од психотерапеута центра. Ваучери је могуће проследити другој особи, уколико учесник или учесница немају потребе за саветовалиштем, а могу се искористити у року од два месеца од датума доделе. 

Позивамо све заинтересоване да се прикључе уписивањем на страни догађаја на Википедији.


Ауторка: Ивана Маџаревић, Викимедија Србије

Илустрација: Горана Гомирац, Викимедија Србије

Слични чланци

Викимедија Србије отвара позив за доделу микрогрантова
Шта се крије у каталозима Удружења ликовних уметника Србије?
1Lib1Ref кампања уређивања референци је спремна и за 2022. годину

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *