Проглашени победници такмичења „Крила”

На такмичењу „Крила” овог септембра уредници и уреднице Википедије на српском написали су и допунили 97 чланака. Укупно је постављен 1.782.091 бајт, а победу су однели Љиљана Сундаћ, Николина Шепић и Boja02. Победници ће добити ваучере за куповину технике у износима од 20, 10 и 5 хиљада динара. Такође, два учесника добиће посебне награде у виду два ваучера за куповину књига.

Овог пута, изабрана је необична тема, како би учесници имали ширину избора и како би, осим енциклопедијског стила, развијали и креативно размишљање. У оквиру ове теме, такмичари су могли писати и допуњавати чланке о свим живим бићима која имају крила, попут буба, лептира, птица, али и о разним летелицама или чак митским бићима. 

Такмичење је реализовано од 1. до 30. септембра. Током овог периода петоро учесника и учесница је написало 86 чланака, док је четворо уредника и уредница подржало такмичење са 11 чланака који нису оцењивани. У оквиру овогодишњег такмичења, учесници су унели 1.782.091 бајт. 

Корисница Љиљана Сундаћ је са унетих 740.420 бајтова однела победу и тако освојила ваучер од 20.000 РСД за куповину технике. На другом месту се нашла корисница Николина Шепић због чега је награђена ваучером од 10.000 РСД за куповину технике, док је трећенаграђени Boja02 освојио ваучер од 5.000 РСД за куповину технике. Осим прве три награде, Викимедија Србије додељује две посебне награде у виду ваучера од 2.000 РСД за куповину књига корисницима BobNesh и АРК9367 за посебан допринос такмичењу.

У писању и допуњавању чланака могли су да учествују сви регистровани корисници Википедије. За такмичење су се пријављивали на страни на Википедији, док су чланке уносили у евиденцију. Након истека такмичења, чланови жирија су додељивали оцене од 0 до 5, које су се множиле са бројем унетих бајтова. Жири су чинили искусни уредници Википедије: Петковићева15, Kizule и AxeAdam20.

Честитамо победницима и захваљујемо се свим такмичарима на учешћу, као и члановима жирија који су оцењивали чланке! За наредна такмичења пратите страну на Википедији.


Ауторка: Ивана Маџаревић, Викимедија Србије

Илустрација: Горана Гомирац, Викимедија Србије

Слични чланци

Пети уређивачки маратон поводом Светског дана Рома 2024: Заједно креирамо знање о идентитету, историји, култури и правима Рома
Отворена регистрација за конференцију Викилајв 2024
Четврта акција писања биографија на Википедији на српском језику

One Response

  1. Одлично осмишљено такмичење, са не малим бројем учесника и знатаним бројем нових чланака на задату тему. Честитам учесницима и победницима овог такмичења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *