Тематско окупљање заједнице – Дискорд

Викимедија Србије организује онлајн тематско окупљање заједнице у уторак, 14. септембра, од 19 часова путем Зум платформе. Тема четвртог окупљања биће Дискорд, бесплатна апликација коју користе уредници и уреднице Википедије за размену порука и договора око рада на повећању слободног знања на овом пројекту. 

Тематска окупљања намењена су дружењу и покретању разговора о битним питањима у вези са Википедијом, Викимедијиним пројектима и активностима Викимедије Србије. Идеја је да окупљања буду онлајн, што ће омогућити волонтерима и волонтеркама из различитих градова једноставно учешће. Предлагање тема биће могуће како за организаторе, тако и за учеснике и учеснице окупљања.

Овог пута изабрана тема је Дискорд, који служи као комуникациони канал између уредника и уредница Википедије на српском језику. Током онлајн разговора, фокус ће бити на коришћењу апликације, истицању њених предности, као и на новинама које су уведене.

Све онлајн алатке за комуникацију са собом носе изазове у погледу поштовања политике пријатељског простора, али и могућих неспоразума између корисника апликације. Због тога ћемо део састанка посветити изазовима у комуникацији приликом коришћења Дискорда. 

Позивамо све заинтересоване да се прикључе дискусији и да кроз разговор и отворену комуникацију радимо на бољем умрежавању међу волонтерима који чине заједницу Википедије на српском и Викимедије Србије.

Све информације о састанку налазе се на страни окупљања на Википедији.


Ауторка: Ивана Маџаревић, Викимедија Србије

Напомена о ауторским правима: Илустрација Горане Гомирац

Слични чланци

Пети уређивачки маратон поводом Светског дана Рома 2024: Заједно креирамо знање о идентитету, историји, култури и правима Рома
Отворена регистрација за конференцију Викилајв 2024
Четврта акција писања биографија на Википедији на српском језику

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *