Уређивачки маратон Вики воли прајд 2021

Викимедија Србије, у сарадњи са Београд прајдом, по пети пут организује уређивачки маратон у писању нових и допуњавању постојећих чланака на Википедији на српском језику на теме права ЛГБТ+ особа, личности, кинематографије, књижевности и свих других тема које подржавају људске слободе, права и различитости. Акција ће трајати током читаве Недеље поноса, од 12. до 19. септембра.

Викимедија Србије позива све заинтересоване да кроз ову акцију допринесу повећању садржаја на Википедији на српском језику. Такође, позивају се сви аутори који су фотографисали догађаје од значаја за ЛГБТ+ популацију, а вољни су да те фотографије донирају под слободном лиценцом, да нам се обрате и тиме помогну илустровање чланака.

За учешће у маратону потребно је уписати се на листу учесника у оквиру странице догађаја на Википедији. Особе које немају искуства у уређивању Википедије, а које желе да се придруже маратону, могу користити упутства и видео туторијале о уређивању Википедије.


Аутор: Бојан Цветановић, Викимедија Србије

Напомена о ауторским правима: Илустрација Горане Гомирац

Слични чланци

Пети уређивачки маратон поводом Светског дана Рома 2024: Заједно креирамо знање о идентитету, историји, култури и правима Рома
Отворена регистрација за конференцију Викилајв 2024
Четврта акција писања биографија на Википедији на српском језику