Сјајни резултати на Такмичењу о знаменитим женама

Завршено је такмичење о знаменитим женама, захваљујући којем је Википедија на српском језику богатија за бројне биографије жена које су оставиле значајан траг кроз историју. Током такмичења је написано и допуњено чак 252 чланака. Победу на такмичењу однео је уредник Sadko, друго место заузела је уредница Ljiljana Sundać, док је трећу награду добила уредница Gzanag

Група уредника на Википедији је покренула ово такмичење у циљу повећања видљивости значајних жена из области науке, књижевности, уметности, спорта и многих других, али и повећања свести о достигнућима ових жена. Трајало је од 5. новембра до 5. децембра. Током овог периода осам уредника и уредница је учестовало у надметању и написано је 159 нових и допуњено 55 чланака. Поред тога, шест уредника и уредница је учестовало у ревијалном делу такмичења и написало 38 нових чланака. 

Прво место на такмичењу однео је уредник Sadko и на тај начин освојио ваучер од 20.000 РСД за куповину технике, друго место је припало уредници Ljiljani Sundać и тиме је освојила ваучер од 10.000 РСД, док је трећу место заузела уредница Gzanag и освојила ваучер од 5.000 РСД. Поред тога, додељене су и две додатне награде у виду ваучера од 2.000 РСД за куповину књига, које су добиле уреднице Aleksandra Stojićević и EmiliaITČA

У писању и допуњавању чланака могли су да учествују сви регистровани корисници Википедије. За такмичење су се пријављивали на страни на Википедији, док су чланке уносили у евиденцију. Након истека такмичења, чланови жирија су додељивали оцене од 0 до 5, које су се множиле са бројем унетих бајтова. Жири су чинили искусни уредници Википедије: BuhaM, Vilena66 и Acaalexaca.

Честитамо победницима и захваљујемо се свим такмичарима на учешћу, као и члановима жирија који су оцењивали чланке! За наредна такмичења пратите страну на Википедији.


Ауторка: Невена Рудинац, Викимедија Србије

Илустрација: Горана Гомирац, Викимедија Србије

Слични чланци

Википедија на српском језику опет најбоља у свету #1Lib1Ref
Прослава 21. рођендана Википедије на српском језику
Википедијанац стажиста у Народном музеју Краљева остварио сјајне резултате!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *