Прослава 18 година рада Викимедије Србије

Викимедија Србије вас позива на прославу 18 година рада организације, која ће се одржати у просторијама удружења (Кнеза Милоша 80/14), у понедељак, 4. децембра, од 18 часова. Током догађаја доделићемо награде за најбоље пројекте у 2023. години, а такође ћемо приредити квиз са симболичним наградама.

Викимедија Србије је волонтерска организација која је усмерена на ширење слободног знања, едукацију јавности о значају истог и имплементацији Викимедијиних пројеката, како у образовним институцијама и институцијама културе, тако и у оквиру организација које имају сличну делатност. Рад организације не би био могућ без волонтера и партнера који су препознали значај слободног знања и слободне културе. 

Током 18 година рада, Викимедија Србије остварила је бројне сарадње са локалним и међународним партнерима, радила је на децентрализацији активности и трудила се да повећа инклузију у оквиру својих пројеката. Од самих почетака до сада основана је канцеларија, проширен је тим, добијена је подршка Министарства културе и информисања, учесници пројеката добили су признања за примењене пројекте у образовању, а програми су се ширили и тако укључивали волонтере из целе Србије. 

У оквиру прославе биће проглашени најбољи пројекти у оквиру категорија: најбољи пројекат, најбољи фото пројекат и најбољи пројекат новајлије. Са великим задовољством позивамо све чланове и чланице организације, уреднике и уреднице Википедије, као и сараднике и партнере, да нам се придруже и заједно са нама прославе рођендан. Уколико желите да присуствујете окупљању, можете се уписати на страни догађаја на Википедији, а ако вам је потребна рефундација путних трошкова, пријавите се путем формулара. Пријава је неопходна, јер су средства ограничена.


Ауторка: Ивана Маџаревић, Викимедија Србије

Илустрација: Ивана Маџаревић, Викимедија Србије

Слични чланци

Вики воли спорт први пут на Википедији на српском језику!
Завршен је трећи по реду уређивачки маратон поводом Светског дана избеглица!
Ратификација Повеље покрета

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *