Проглашени победници ЦЕЕ Пролећа 2021

Такмичење на Википедији у писању чланака о земљама Средње и Источне Европе ове године донело нам је 399 чланака о разноразним темама. Током два и по месеца, колико је такмичање трајало, унето је скоро 12 милиона бајтова на Википедији на српском језику. Прво место освојио је корисник Intermedichbo, друго место заузела је Николина Шепић, док ће трећу награду добити Strickerin.

ЦЕЕ Пролеће је међународно такмичење у писању и допуњавању чланака како о земљама Средње и Источне Европе, тако и о свим темама из ових земаља – историји, географији, глуми, музици, књижевности, спорту, кухињи и сл. На Википедији на српском одржано је у организацији Викимедије Србије и Заједнице Викимедијанаца из Републике Српске. У свакој од заједница постоје правила такмичења у оквиру којих је дефинисан систем оцењивања, право учешћа, а неки су чак одредили и минималан број бајтова које сваки чланак мора имати.

ЦЕЕ Пролеће 2021 је на Википедији на српском реализовано од 21. марта до 31. маја. Током овог периода десет учесника је написало 387 чланака, а допунило 12. У оквиру овогодишњег такмичења, учесници су унели 11.881.187 бајтова. 

Корисник Intermedichbo је са унетим 4.013.191 бајтом однео победу и тако освојио ваучер од 20.000 РСД за куповину технике. На другом месту се нашла корисница Николина Шепић због чега је награђена ваучером од 10.000 РСД за куповину технике, док је трећенаграђени Strickerin освојио ваучер од 5.000 РСД за куповину технике. Осим прве три награде, Викимедија Србије додељује две посебне награде у виду ваучера од 2.000 РСД за куповину књига корисницима Љиљани Сундаћ и Марку Станојевићу за посебан допринос такмичењу.

У писању и допуњавању чланака могли су да учествују сви регистровани корисници Википедије. За такмичење су се пријављивали на страни на Википедији, док су чланке уносили у евиденцију. Након истека такмичења, чланови жирија су додељивали оцене од 0 до 5, које су се множиле са бројем унетих бајтова. Жири су чиниле искусне уреднице Википедије: MarinaSimic, Tekiii и Jeeleeenaaa.

Честитамо победницима и захваљујемо се свим такмичарима на учешћу, као и чланицама жирија које и овог пута нису имале лак задатак! За наредна такмичења пратите страну на Википедији.


Напомена о ауторском праву: CEE Spring Logo banner-600.png, аутора Aktrona, под cc by-3.0, са Викимедијине мултимедијалне оставе.

Слични чланци

Википедија на српском језику опет најбоља у свету #1Lib1Ref
Прослава 21. рођендана Википедије на српском језику
Википедијанац стажиста у Народном музеју Краљева остварио сјајне резултате!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *