Отворен позив за кандидате Одбора повереника Задужбине Викимедија

Задужбина Викимедија отворила је позив за чланове Одбора повереника Задужбине. Одбор повереника надгледа рад Задужбине, а чине га повереници које бира међународна заједница, као и именовани повереници које бира Задужбина. Сваки повереник има мандат од три године и својим радом може допринети разноликости и бољој репрезентацији разних делова света. Позив траје до 29. јуна 2021, а у наставку је детаљније објашњено ко има право да се пријави.

Да ли сте баш ви потенцијални кандидат?

Особине

Викимедија је глобални покрет и чине га бројне заједнице, огранци и афилијације из целог света. Управо због тога се траже кандидати из шире заједнице. Кандидати треба да размисле о томе на који начин ће допринети раду Одбора и управљању уопште. Идеални кандидати деле исту мисију Викимедије, промишљени су, поштују се и оријентисани су на заједницу. Одбор би желео да пронађе перспективе и гласове који су недовољно заступљени и од суштинског значаја за усмерење покрета. 

Посвећеност

Повереници имају мандат од три године и могу бити у Одбору до три узастопна мандата. Временско улагање које је потребно издвојити за рад у Одбору је око 150 сати годишње, не рачунајући путовања. Ово време није равномерно распоређено током целе године, већ је концентрисано око састанака. Очекује се да ће повереници бити активни у најмање једном од пододбора.

Захтеви

Енглески је званични језик комуникације. Потребно је да кандидати имају солидно знање и разумевање енглеског језика, али могу очекивати подршку и обуку у вези са тим. Пријаве кандидата биће преведене на неколико језика како би се досегао бројнији опсег гласача.

Пријаве

Добродошли су кандидати из свих заједница, који испуњавају захтеве. Ово је прилика да се тимски побољша репрезентативност, разноликост и стручност Одбора. Ако познајете особу која би могла да буде добра за ову позицију, подстакните је да се кандидује. Кандидати могу да пронађу све потребне информације и поднесу своју пријаву на страници Apply to be a candidate.

Временски оквир и пријављени кандидати

Заинтересовани волонтери се могу пријавити до 29. јуна 2021. Након одабира кандидата и њихових кампања, гласање почиње 4. и траје до 17. августа. Цео временски оквир доступан је на страни избора на мети. До сада пријављене кандидате можете видети на овој мета страни.

Извор: Wikimedia Foundation elections/2021/2021-06-09/Call for Candidates

Напомена о ауторским правима: Wikimedia-logo black.svg, аутора Zscout370 (измене извршио Dbenbenn, аутор оригиналногг логоа Neolux), у јавном власништву, са Викимедијине мултимедијалне оставе.

Слични чланци

Отворена регистрација за конференцију Викилајв 2024
Четврта акција писања биографија на Википедији на српском језику
Резултати конкурса за доделу микрогрантова 2024.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *